Gălăţenii au obţinut o medalie de aur şi cinci de argint la „Mondialele” de navomodelism

Gălăţenii au obţinut o medalie de aur şi cinci de argint la „Mondialele” de navomodelism
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Într-o competiţie cu 228 de modele, venite din 15 ţări, reprezentanţii României au câştigat la Campionatul Mondial de navomodele machete, desfăşurat la Kaliningrad (Rusia), 34 de medalii: 3 aur, 18 argint şi 13 bronz.

Dintre sportivii care au reprezentat România, trei au fost gălăţeni, de la CS Universitatea, Daniel Ciosu, Marian Harţan şi Adrian Postea, care au obţinut şase medalii: una de aur şi cinci de argint.

Liderul secţiei de la CSU, Daniel Ciosu, a câştigat titlul mondial şi medalia de aur cu macheta „Dreadnought” (navă militară), trei de argint (diorama „În port”, „Agassiz” şi „Bismarck”). Marian Harţan, cu macheta „Royale Caroline”, a obţinut o medalie de argint, în timp ce Adrian Postea a obţinut tot argint, cu lucrarea „Tudor Vladimirescu”.

La nivel mondial, România s-a clasat pe locul secund, între Rusia şi Ucraina.

Danel Ciosu este foarte mulţumit de rezultatele obţinute şi speră ca ediţia următoare să se desfăşoare chiar la Galaţi. „A fost o competiţie foarte puternică, care a adus la start elita navomodelelor de pe mapamond. În ciuda concurenţei valoroase, am reuşit să demonstrăm că rămânem şi noi o forţă de temut şi am adus la Galaţi şase medalii mondiale. Suntem în discuţii foarte avansate cu federaţia internaţională pentru a aduce Campionatul Mondial la Galaţi”, ne-a declarat Daniel Ciosu.

Citit 4469 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.