Gălățeanca Patricia Țig s-a oprit în semifinalele turneului WTA de la Seul

Gălățeanca Patricia Țig s-a oprit în semifinalele turneului WTA de la Seul
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE, 24 Septembrie, ora 10,00: Patricia Țig a pierdut, scor 6-1, 6-2, în fața spaniolei Lara Arruabarrena (locul 90 WTA), în semifinalele turneului de la Seul. 


UPDATE, 13.30: Jucătoarea de tenis Patricia Maria Țig (22 de ani, locul 135 WTA) a reușit, vineri, să se califice în semifinalele turneului WTA de la Seul, dotat cu premii totale de 226.750 de dolari. În sferturile de finală, gălăţeanca a învins-o în trei seturi pe Sara Tormo Sorribes (Spania, 19 ani, 139 WTA), scor 7-6, 2-6, 6-3. În turul anterior ambele jucătoare reuşiseră victorii surprinzătoare, cel puţin prin prisma poziţiilor din ierarhia mondială: Ţig cu belgianca Kristen Flipkens (locul 58 WTA), iar Sara Sorribes cu Kristina Mladenovic (Franţa, 52 WTA).

În primul set, după 1-1 a urmat o serie de patru game-uri câştigate contra serviciului. Prima care a făcut break a fost Sara Sorribes, Ţig replicând imediat. Gălăţeanca a ajuns să conducă cu 5-4, iar pe serviciul jucătoarei din Spania a avut două mingi de set. La a doua, a încercat o minge câştigătoare, a considerat că a atins tuşa, dar arbitrii au dictat „out”. Au urmat proteste zadarnice ale Patriciei, iar decizia a generat nervozitate, care i-a destabilizat jocul foarte solid de până atunci. Pe acest fond, Sorribes a câştigat următoarele două game-uri, ajungând să servească la 6-5 pentru câştigarea setului. Din fericire, Patricia Ţig şi-a păstrat cumpătul, a revenit la un nivel de concentrare optim şi, cu un joc ofensiv, construindu-şi cu răbdare oportunităţile pentru mingi câştigătoare, a egalat la 6 iar în tie-break a dominat autoritar (7-2).

Setul secund a fost început în acelaşi ritm, cu un break făcut din strat de Patricia . Însă, la 1-2, două duble greşeli au scos-o din ritm pe gălăţeancă, care şi-a pierdut cumpătul şi, fără antrenorul Răzvan Sabău alături, pe fondul multor erori neforţate, a ajuns la 1-5 şi pierderea setului. Seria pozitivă a Sarei Sorribes, jucătoare impresionantă doar prin viteza de deplasare care o ajută să aibă un joc defensiv redutabil, a continuat şi cu primele două game-uri din „decisiv”. Din acel moment Patricia şi-a regăsit ritmul din prima parte, iar superioritatea şi-a concretizat-o prin cinci game-uri la rând (5-2). A mai fost o singură sincopă, un joc pierdut pe propriul serviciu, gălăţeanca încheind apoi meciul cu un nou break.

Semifinala, pe Digisport 2

Pentru calificarea în semifinale, Patricia Ţig şi-a asigurat un premiu de 11.300 dolari şi 110 puncte WTA cu care are garantată o urcare în clasamentul WTA cel puţin până pe locul 119.

În penultima fază a turneului coreean, Patricia Ţig va juca cu Lara Arruabarrena (90 WTA), sâmbătă dimineaţă de la ora 6.00. Meciul va fi televizat de Digisport 2! În cazul unei noi victorii, Ţig se va apropia de revenirea în Top 100 WTA (locurile 104-108).

La Seul, Patricia Ţig a trecut în primul tur de Marina Erakovic (Noua Zeelandă, 28 de ani, locul 120 WTA), în trei seturi: 2-6, 7-5, 6-4. În turul doi, a învins-o pe Kirsten Flipkens (Belgia, cap de serie nr. 6), cu 6-4, 6-4.

A doua semifinală a carierei

Aceasta este a doua semifinală din cariera gălăţencei la un turneu WTA, după cea ce la Baku (Azerbaidjan) din 2014, când a jucat chiar finala. Totuşi, cea mai mare performanţă de până acum a Patriciei Ţig o reprezintă ajungerea în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, unul de un nivel mult mai înalt (Premier Mandatory), în luna mai a acestui an. Acolo, Patricia a avut două victorii în calificări, iar pe tabolul principal a reuşit să învingă trei jucătoare aflate în primele 35 de poziţii ale clasamentului mondial.


Stirea inițială:

Jucătoarea de tenis Patricia Maria Țig (22 de ani, locul 135 WTA) a reușit, vineri, să se califice în semifinalele turneului WTA de la Seul, dotat cu premii totale de 226.750 de dolari. În sferturile de finală, gălăţeanca a învins-o în trei seturi pe Sara Tormo Sorribes (Spania, 19 ani, 139 WTA), scor 7-6, 2-6, 6-3. În turul anterior ambele jucătoare reuşiseră victorii considerate surprize: Ţig cu belgianca Kristen Flipkens (locul 58 WTA), iar Sara Sorribes cu Kristina Mladenovic (Franţa, 52 WTA).

Pentru calificarea în semifinale, Patricia Ţig şi-a asigurat un premiu de 110 puncte WTA şi 11.300 dolari.

În penultima fază a turneului coreean, Patricia Ţig va juca cu Lara Arruabarrena (90 WTA).

Vom reveni cu amănunte

Citit 4516 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2016 10:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.