HANDBAL CSU Danubius a pierdut duelul cu HC Dunărea, învingătoarea campioanei europene!
Foto: Foto ”Viața liberă”, Sonia Baciu

HANDBAL CSU Danubius a pierdut duelul cu HC Dunărea, învingătoarea campioanei europene!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: CSU Danubius a pierdut, scor 24-25 (12-11), meciul disputat joi seară, cu HC Dunărea Brăila. 


 

 

Meciul etapei a cincea are loc astăzi, la Sala Sporturilor "Dunărea" * Derbiul Dunării de Jos, o confruntare tradiţională între Galaţi şi Brăila


Echipa de handbal feminin CSU Danubius va juca, astăzi, 29 septembrie, de la ora 18,00, cu HC Dunărea Brăila, într-un meci contând pentru etapa a cincea din Liga Naţională. Partida, considerată derbiul Dunării de Jos, este una inegală, întrucât se întâlnesc două echipe diametral opuse. Echipa gălăţeană nu are nicio victorie după patru etape, în timp ce brăilencele sunt ocupantele primului loc, fără înfrângere.

Cunoscând ambiţiile susţinătorilor celor două formaţii este de aşteptat ca la ora meciului tribunele să fie pline, atât cu gălăţeni, cât şi cu brăileni. Aceştia din urmă sunt entuziasmaţi de evoluţia favoritelor, după ce luni seară, la Brăila, aceasta învingea campioana Europei – CSM Bucureşti. Echipa din oraşul vecin a făcut o repriză a doua de senzaţie şi a câştigat cu 30-27 (12-12), după ce ecartul a fost chiar de cinci goluri la un moment dat. Antrenorul Costică Buceschi, secundul „naţionalei”, şi-a condus magistral elevele în drumul spre un succes istoric.

Antrenorul Valeriu Costea spune că va face tot ce poate pentru a oferi măcar un spectacol bun, având în vedere forma în care se află adversara din această seară. „Întâlnim cea mai în formă echipă la ora actuală, cu jucătoare de mare valoare. Succesul de acum câteva zile, în faţa celei mai bune formaţii din Europa, ne arată că brăilencele sunt pe val. În ceea ce ne priveşte, noi pornim din postura de outsider, dar asigurăm publicul spectator, suporterii noştri, că vom face tot ce ne stă în puteri pentru a ţine pasul cu prestigiosul nostru adversar, care are nu mai puţin de şapte fete la lotul naţional”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Lot fortificat pentru CSU Danubius

Totodată, Valeriu Costea ne-a anunţat că s-au perfectat actele celei de-a doua macedonence transferate în presezon, Elena Livrinikj şi că aceasta va evolua în meciul de astăzi, dar şi faptul că Mirelei Vîlcu i s-a încheiat perioada de suspendare.

Înaintea acestui meci, lotul gălăţencelor cuprinde 15 jucătoare. În afara celor două, lotul se prezintă astfel: Daniela Goldic, Laura Bujoiu – Dajana Jovanoska, Ştefania Florea, Nicoleta Vlad, Andreea Chiricuţă, Cristina Marcu, Iulia Artean, Ramona Urse, Andreea Taivan, Mădălina Conache, Cosmina Cozma şi junioara Raluca Tănase (de la United Galaţi).

Partida va fi arbitrată de bucureştencele Georgiana Geoană şi Ana Maria Gociu.

Citit 2016 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2016 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.