LUCIAN BUTE are şanse să fie declarat nevinovat
Foto: Sursa foto: journaldemontreal.com

LUCIAN BUTE are şanse să fie declarat nevinovat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pugilistul gălăţean Lucian Bute susține că un supliment alimentar contaminat a cauzat testul pozitiv la ostarină şi urmează să-şi susțină cauza pe 1 decembrie în faţa Comisiei de box şi lupte a Districtului Columbia.

Bute, depistat pozitiv la ostarină după meciul egal cu campionul IBF Jack Badou, din 20 aprilie, îşi va baza apărarea pe faptul că a ingerat un supliment alimentar contaminat. Ostarina nu este un steroid anabolizant, dar are acelaşi rezultat în privinţa creşterii rezistenţei şi a masei musculare.

Fostul campion român şi-a susţinut mereu nevinovăţia, iar la analiza cerută de preparatorul său fizic, Angel Heredia, în luna august, a unui supliment alimentar folosit de Bute - Dynamita P.M. Night Fuel, produs în laboratorul Pharmagenic din San Diego, în California - s-a dovedit că prezenta urme de contaminare cu ostarină.

Bute şi avocatul său, Howard Jacobs, se vor întâlni în decembrie cu reprezentanții Comisiei, pentru a explica circumstanțele în care s-a produs testul pozitiv, care ar putea evita o suspendare, aceasta ar putea fi între 6 luni și 3 ani.

Lucian Bute, 36 ani, a fost campion mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012, interval în care şi-a apărat centura de nouă ori. El are în palmares 32 de victorii (25 prin KO), un meci egal şi 3 înfrângeri.

Citit 4259 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2016 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.