Baschetbalistele de la Phoenix au pierdut la Braşov

Baschetbalistele de la Phoenix au pierdut la Braşov
Foto Arthur Antoniu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

 

UPDATE: Phoenix a fost învinsă, în partida disputată luni, în deplasare, de CSU Olimpia Brașov, scor 62-81 (19-18, 12-23, 14-19, 17-21), în meciul contând pentru etapa a cincea din Liga Națională.

Gălățencele au început foarte bine partida, astfel că în minutul 6 aveau deja un avans de 11 puncte (17-6), dar au urmat câteva minute în care nu au mai reușit să marcheze niciun punct,  în timp ce gazdele au înscris 10 puncte consecutive, 6 fiind din aruncările de trei puncte.

Phoenix a încheiat primul sfert cu un avantaj minim (19-18), ca următoarele trei sferturi să fie dominată categoric de CSU. De remarcat că în sfertul secund Phoenix a marcat puțin peste jumătate din punctele Olimpiei, încheind prima parte a meciului la o diferență de zece puncte.

Ecartul s-a mărit, ajungând la 22 (69-47, min 32), la această situație contribuind atât ratările repetate ale gălățencelor, cât și reușitele de 3 puncte ale gazdelor.

Phoenix a avut un procentaj de 22 la sută la aruncările de trei puncte, având 5 din 22 la acest procedeu, comparativ cu 35 la sută ale CSU Olimpia (10 din 28), respectiv 41 la sută la aruncările de două puncte (20 din 48), față de 47 la sută ale Brașovului (19 din 40).

Shanice Steenholdt a reușit un nou ”double-double” în acest sezon, cu 14 puncte și 16 recuperări. Celelate realizatoare ale Phoenix au fost: Erica Covile 13 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, Kerah Nelson (12 p, 3 r), Romina Filip (7 p, 3 r), Jeanette Jackson (7 p, 3 r, 4 pase decisive), Katie Rutan (3 p, 4 r, 3 pase dec), Andreea Crețu și Alexandra Dumitrache - câte 2 puncte.

Următorul meci al Phoenix va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, pe teren propriu, cu CSM Satu Mare.  


 

Echipa feminină de baschet Phoenix va juca, astăzi, de la 17,30, în deplasare, cu CSU Olimpia Braşov, într-un meci contând pentru etapa a cincea din Liga Naţională. Phoenix abordează jocul de pe locul şase, cu 6 puncte, iar Olimpia de pe locul patru, cu 7 puncte.

În ediţia precedentă a campionatului, în sezonul regulat, cele două formaţii şi-au împărţit victoriile. Phoenix a câştigat meciul de acasă, dar a pierdut, în deplasare, după o partidă controversată, cu acuzaţiile vehemente ale echipei gălăţene asupra arbitrajului. Braşovul a mai câştigat trei jocuri cu Phoenix, în prima fază a play-off-ului, dar şi semifinala Cupei României.

Antrenorul Eugenio Rodrigues spune că meciul de astăzi este unul foarte greu. “Este un joc în care Braşovul este favorită. Ele evoluează acasă, au o echipă bună, cu jucătoare cu experienţă. Cu toate acestea, fiecare meci este deschis, în care se poate întâmpla orice. Am pregătit foarte bine meciul şi vom face tot posibilul să îl câştigăm”, a declarat Rodrigues.    

Citit 1036 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 21:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.