Derbiurile marilor orgolii, la Patinoarul Dunărea
Foto: Foto Sonia Baciu

Derbiurile marilor orgolii, la Patinoarul Dunărea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Hocheiştii de la CSM Dunărea joacă astăzi şi mâine cu cei de la Corona Braşov, în Liga Naţională şi totodată pentru Liga Mol * La echipa campioană a sosit un fundaş rus, deocamdată în probe


Echipa de hochei Dunărea Galaţi, campioana ultimelor două ediţii ale Ligii Naţionale, va susţine, astăzi şi mâine, două partide de mare atracţie, urmând să întâlnească pe teren propriu formaţia Corona Braşov, ambele jocuri urmând să înceapă la ora 18,00.

Derbiurile dintre campioană şi echipa de pe primul loc în clasamentul Ligii Naţionale au o miză amplificată de faptul că vor conta şi pentru Liga Mol, competiţie în care Dunărea este pe locul 9 şi încearcă să urce cel puțin o poziţie pentru a intra în play-off. Totodată, sunt şi derbiuri ale orgoliilor, mai ales că în ultima confruntare dintre cele două echipe, la Braşov, Corona s-a impus la un scor foarte mare, 12-4, iar cei de la Dunărea vor să demonstreze că a fost doar un accident cauzat de oboseala provocată de programul infernal de atunci, când a fost al şaptea joc susţinut într-un interval de doar opt zile.

Hocheiştii de la Dunărea au un moral bun înaintea acestor derbiuri, după ce au câştigat ultimul lor meci, 2-1 în deplasare cu HSC Miercurea Ciuc, vineri seara, luându-şi astfel revanşa pentru înfrângerea din seara precedentă, scor 5-2.

Acest meci a reprezentat debutul ca titular în poarta echipei gălăţene pentru tânărul Arnold Laszlo (20 de ani), care a avut o evoluţie excelentă, cu un procentaj foarte bun, apărând 98,10 la sută din şuturile spre poarta sa. Laszlo a fost titularizat în condiţiile unei accidentări a lui Bogdan Popa. Ciucanii au dominat prima repriză (17-4 raportul şuturilor), în care Dunărea s-a apărat bine, astfel că gazdele conduceau la limită la prima pauză, 1-0. În partea a doua jocul a fost mult mai echilibrat, iar Dunărea a întors scorul, trecând la conducere prin golurile marcate de Zoltan Pal (asisturi de la Bednar şi Goga) şi Phil Bushbacher (asisturi de la Hildebrand şi Irimia), lăudabilă fiind evoluţia întregii echipe, în condiţiile în care în aceasta perioadă a meciului a avut patru eliminări, iar gazdele una singură. În ultima repriză echipa harghiteană a forţat egalarea (18-10 la şuturi), dar Laszlo şi coechipierii săi au reuşit să reziste fără gol primit până la final.

Un nou străin la antrenamente

CSM Dunărea este pe punctul de a-şi fortifica lotul cu achiziţia fundaşului rus Timur Rasulov, anunţată de „Viaţa liberă” încă de acum trei săptămâni. Rasulov a ajuns de sâmbătă la Galaţi, urmând să semneze cu Dunărea dacă va confirma la antrenamentele din perioada următoare că are potenţial. Sezonul trecut Rasulov a evoluat în Liga Mol pentru formaţiile maghiare Dunaújvárosi şi Debreceni, iar actualul sezon l-a început  la HK Sakhalin (Rusia), cu care a jucat în Asia Hockey League, competiţie la care participă şi echipe din Japonia şi Coreea.

Citit 1465 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2016 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.