Bute a scăpat de suspendare şi poate reveni pe ring

Bute a scăpat de suspendare şi poate reveni pe ring
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Lucian Bute, în vârstă de 36 de ani, a scăpat de suspendarea pentru dopaj şi poate să urce din nou în ring. Comisia de box a Districtului Columbia, SUA, care a judecat cazul, a acceptat explicaţiile pugilistul român şi ale avocaţilor săi şi a dictat o suspendare de şase luni.

Lucian Bute a anunţat pe o reţea de socializare că această "luptă" a fost cea mai grea din întreaga sa carieră. "După luni de incertitudine şi de luptă cu ideea de a fi acuzat de dopaj, după egalul meu cu Badou Jack pentru titlul mondial WBC, sunt mulţumit şi uşurat cu un acord încheiat cu comisia de box de la Washington DC. Aceasta a fost cea mai grea bătălie din carieră şi una care a lăsat cele mai multe cicatrici. Nu am căutat niciodată să obţin avantaje necuvenite asupra adversarului meu şi sunt mulţumit că autorităţile de la Washington DC şi WBC au examinat aceasă chestiune cu obiectivitate şi au numit-o neglijenţă în folosirea suplimentelor. Voi continua să lupt în box şi pentru punerea în aplicare a reglemetărilor FDA în industria suplimentelor, pentru ca situaţii ca a mea să fie evitate", a spus Bute.

Suspendarea de şase luni a fost aplicată retroactiv, astfel că aceasta a expirat pe 6 noiembrie, iar Bute a fost de acord cu verdictul şi a donat 50.000 de dolari în contul WBC, pentru lupta împotriva dopajului.

Lucian Bute a boxat ultima dată la 1 mai 2016 şi a remizat cu americanul Badou Jack, într-un meci pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. În aceeaşi lună, Bute a fost depistat pozitiv cu "Ostarine", substanţă interzisă.

În vârstă de 36 de ani, Lucian Bute a disputat 36 de meciuri la profesionişti - 32 de victorii, dintre care 25 prin knockout, trei înfrângeri şi o remiză, în ultimul meci, cu Badou Jack, în care adversarul a păstrat centura WBC.        

Citit 2530 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2016 14:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.