Phoenix, loc de play-off în Liga Naţională

Phoenix, loc de play-off în Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa feminină, clasare bună înaintea returului Ligii Naţionale

Un nou cuplaj, sâmbătă, cu adversari importanţi

Echipa feminină de baschet Phoenix a încheiat turul sezonului regulat pe poziţie de play-off, pe locul cinci, cu 14 puncte. Printre bornele marcante ale acestui sezon se află victoria în faţa echipei ICIM Arad, scor 76-73, dar şi înfrângerea usturătoare din ultima etapă a sezonului, în faţa campioanei en-titre, Sepsi Sf. Gheorghe, la o diferenţă de aproape 50 de puncte.

Cea mai eficientă jucătoare din campionat a fost americanca Erica Covile, cu o medie de 15,22 puncte, 9,11 recuperări şi 2,33 pase decisive. Celelalte americance ale echipei gălăţene au avut următoarele medii statistice: Shanice Steenholdt 14,89 puncte, 9,33 recuperări, 0,67 pase decisive, Katie Rutan 13,78 - 5,22 - 2,11, Jeanette Jackson 7,89 - 2,44 - 3,78 şi Kerah Nelson 6,44 - 3 - 0,22. Din rândul jucătoarelor autohtone, Romina Filip a fost cea mai bună, cu o medie de 8,56 puncte, 3,67 recuperări şi 2,78 pase decisive.

Antrenorul Eugenio Rodrigues este mulţumit de echipa sa, care a arătat dorinţă de a-şi îndeplini obiectivul propus. „Suntem în primele opt echipe, acesta era de altfel primul nostru obiectiv. Având în vedere bugetul nostru, în comparaţie cu al adversarilor noştri, având în vedere necesitatea de a reconstrui din nou echipa şi, desigur, valoarea şi duritatea acestei competiţii, locul al cincilea se potriveşte ţintei noastre, în acest moment. Dar mai este un drum lung de parcurs, iar acest fapt nu aduce o iluzie specială pentru noi. Adversarii noştri vor fi în continuare puternici, dacă nu şi mai puternici, unii efectuând deja ceva schimbări la nivelul lotului, dar vom continua să muncim, să fim cu picioarele pe pământ şi să ne gândim la partea a doua a campionatului, meci cu meci”, a declarat tehnicianul Rodrigues.

Florin Nini, managerul Clubului Phoenix, consideră că echipa feminină are un bilanţ pozitiv. „Fetele sunt în grafic, avem în continuare nevoie de atitudine şi de concentrare în a doua parte a campionatului, pentru a ne menţine în Top 6 şi să încheiem sezonul regulat cu o clasare cât mai bună”, a spus Nini.

Încă un cuplaj la Sala Sporturilor “Dunărea” 

Altfel, în acest weekend, la Galaţi, începând cu ora 17,00, vom avea parte de încă un cuplaj baschetbalistic al acestui sezon, în care fetele vor întâlni fosta campioană a României, ICIM Arad, aflată în acest moment pe locul şase, cu 12 puncte, iar băieţii vor avea de dat un examen greu, în faţa formaţiei CSM CSU Oradea, campioana en-titre. Phoenix abordează meciul de pe locul 10, cu 11 puncte, în timp ce adversarii se află pe locul 4, cu 15 puncte.

În pauza dintre cele două meciuri, în cadrul campaniei “O jucărie, un zâmbet”, înainte de meciul cu Oradea, la îndemnul crainicului, se vor arunca jucării de pluş pe teren, care vor fi donate către copiii de la Fundaţia Familia.

Citit 885 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2016 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.