Voleibaliştii de la Arcada au reuşit o VICTORIE de trei puncte
Foto: Foto Sonia Baciu

Voleibaliştii de la Arcada au reuşit o VICTORIE de trei puncte
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În finalul sezonului de toamnă Arcada domină clar meciurile turului * Miercuri, victorie la zero, cu Unirea Dej, iar astăzi, Arcada întâlneşte „U” Cluj


Campionatul primul eşalon de volei pentru echipele masculine a ajuns la borna cu numărul 10. În această etapă a Diviziei A1 gălăţenii de la Arcada au primit vizita echipei Unirea Dej, o grupare cu vechi state de servicii în voleiul românesc. Conform „calculelor hârtiei”, echipa pregătită de bulgarul Martin Stoev pornea de departe mare favorită. Până la urmă aşa s-au petrecut lucrurile, însă suporterii echipei Arcada aşteptau o victorie mai concludentă, dacă ne referim la numărul de puncte cu care au plecat, acasă, ardelenii.

Cu excepţia ultimului set, care a fost adjudecat cu un ecart de 8 puncte, celelalte au fost mai „stânse”.

Luate pe „segmente”, cele trei seturi au arătat mult echilibru, ba chiar cu dejenii în avantaj. Dar ca şi în alte confruntări, experienţa şi valoarea gălăţenilor şi-au spus cuvântul, aceştia câştigând la zero şi şi-au trecut în cont trei puncte foarte preţioase pentru poziţia din clasament. „Am jucat din ce în ce mai bine, cu fiecare meci. Astăzi (n.r. - miercuri) am întâlnit o echipă mai slab cotată decât noi, important este că am terminat în trei seturi. Vineri vom avea un meci cu o altă echipă din partea de jos a clasamentului, dar trebuie să fim atenţi pentru că întotdeauna se pot întâmpla şi lucruri imprevizibile. Câteodată este greu să ne menţinem concentrarea în faţa unor astfel de echipe, dar trebuie să fim atenţi, deoarece după greşeli urmează alte greşeli şi să nu ne facem noi viaţa grea”, a declarat Liviu Cristudor.

Iată echilibrul în timpul seturilor despre care vorbeam. Setul I: 3-1, 5-2, 8-3, 11-5, 11-8, 16-12, 18-17, 20-19 şi 25-21; setul II: 1-2, 2-4, 6-5, 8-9,  după care au urmat trei egalităţi, apoi tabela a urcat la 14-11, din nou apoape de egalitate, 16-15, după care s-a sprintat spre victorie: 22-19 şi 25-19; setul III: 1-3, apoi trei egalităţi, la 3, 4 şi 5. Şi când nimeni nu se aştepta, Unirea a trecut, pentru puţină vreme, în avataj: 5-7 şi 6-8. S-a egalat la 9, după care oaspeţii au pierdut urma: 14-11, 19-14, 21-14 şi 25-17, după mai puţin de o oră de joc efectiv.

A arbitrat un cuplu din Piatra Neamţ, Cristian Oatu/Lică Sofron.

„Sextetul” de start folosit, cel clasic, a arătat faptul că stafful tehnic a urmărit un succes clar. Acesta a fost format din Despotovski, Radovici, Caio de Pra, Janici, Gradinarov, Spînu – Rosici (libero). Pe parcursul meciului au mai intrat: Paşcan, Cristudor, Safanov, Muscină, Zahar, Dumitrache, iar la finalul partidei şi Pârvu. „Evoluţia scorului ne-a permis şi această mişcare, mă bucur că am putut oferi această surpriză publicului gălăţean”, a declarat liberoul Marius Pârvu.

După această etapă, Arcada se menţine pe locul trei, la egalitate (25 puncte) cu primele două clasate, Steaua şi VM Zalău.

Astăzi, Arcada va juca cu „U” Cluj, în ultima etapă a turului de campionat (Sala Sporturilor ”Dunărea”, ora 17,00). Clujenii abordează partida de pe locul 11, cu 7 puncte. 

Citit 1095 ori Ultima modificare Joi, 01 Decembrie 2016 15:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.