PROGRAM plin în acest weekend | Cinci meciuri pentru fanii sportului gălăţean
Foto: Foto Sonia Baciu

PROGRAM plin în acest weekend | Cinci meciuri pentru fanii sportului gălăţean
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cuplaj baschetbalistic la Sala "Dunărea" şi ultimul meci din turul Diviziei A la volei feminin * CSM Dunărea, două înfruntări pe gheaţă pentru Liga Mol


Echipele de baschet ale clubului Phoenix vor avea, astăzi, penultimul cuplaj din acest an. Astfel, formaţia antrenată de Eugenio Rodrigues va juca, de la ora 17,00, cu ICIM Arad, fostă campioană, într-o partidă contând pentru prima etapă a returului Ligii Naţionale. Phoenixabordează meciul de pe locul 5, cu 14 puncte, în timp ce arădencele se află pe locul 6, cu 12 puncte.

Căpitanul formaţiei gălăţene, Romina Filip, spune că acest meci este foarte important pentru echipă. „Ne aşteaptă un joc important din perspectiva consolidării poziţiei din clasament, o victorie în jocul cu Arad asigurându-ne un ecart important faţă de poziţia a şasea şi oferindu-ne posibilitatea pentru a lupta în continuare pentru locul al patrulea. Nu trebuie să uităm totuşi că întâlnim o echipă de tradiţie, o echipă obişnuită să lupte mai degrabă pentru titlurile de campioană decât pentru un loc în play-off. Conştientizăm că va trebui să luptăm până în ultima secundă, şi suntem pregătite să câştigăm acest joc”, a declarat Romina Filip.

Echipa masculină a aceluiaşi club va avea un examen greu în ultima etapă a turului, când va întâlni campioana en-titre, CSM CSU Oradea, singura echipă românească prezentă în Champions League. Phoenix se află pe locul 10, la egalitate (cu 11 puncte) cu formaţia de pe locul 9, Dinamo.

Echipa orădeană porneşte ca favorită în meci, dar faptul că presiunea este pe adversar, care vine la doar câteva zile după meciul din Champions League, poate fi benefică celor de la Phoenix. “Pentru noi, dacă ştim să folosim acest lucru, este un avantaj. Cu siguranţă că prospeţimea, ritmul, agresivitatea pe care trebuie să o impunem constant de-a lungul celor 40 de minute, trebuie să confere pentru noi un plus”,  a declarat Nini.

În pauza dintre cele două meciuri, în cadrul campaniei “O jucărie, un zâmbet”, înainte de meciul cu Oradea, la îndemnul crainicului, se vor arunca pe teren jucării de pluş, care vor fi donate către copiii de la Fundaţia "Familia".

Voleibalistele CSU, ultimul meci din tur

Pe lângă cuplajul baschetbalistic de astăzi, voleibalistele de la  CS Universitatea vor juca, mâine, de la ora 12,00, cu CSM Lugoj, într-un meci al ultimei etape din turul Diviziei A1. Un meci interesant între două echipe aflate în a doua parte a clasamentului: CSU – locul 11, Lugoj – locul 7. “Avem un joc pe care îl abordăm la victorie, la zestrea noastră săracă, orice punct este un mare câştig”, ne-a spus antrenoarea “studentelor”. Absentă două etape, pentru partida de astăzi se aşteaptă revenirea în lot a Sorinei Marian.

Competiţia nu se va încheia, în 10 şi 17 decembrie sunt programate meciurile a două etape din retur,gălăţencele urmând să întâlnească, acasă, SCM Universitatea Craiova (3-1 pentru CSU, în tur) şi SCM Piteşti, în deplasare.

CSM Dunărea, două meciuri în Liga Mol 

Astăzi, la  Patinoarul “Dunărea”, de la ora 18,00, echipa de hochei CSM Dunărea va juca cu Debrecen HK, formaţie care s-a impus în repriza suplimentară, scor 2-1, în meciul disputat în Ungaria, la începutul lui septembrie. Duminică, tot de la ora 18,00, Dunărea va juca în compania echipei Dunaujvaros Acel (DAB).

În cele două întâlniri din acest sezon dintre Dunarea şi DAB, victoriile au fost împărţite, fiecare adjudecându-şi meciul de pe teren propriu, 4-2, în Ungaria, respectiv 4-3, în prelungiri, la Galaţi.

CSM Dunărea se află pe locul nouă în Liga Mol, cu 25 de puncte din 26 de jocuri, în timp ce Debrecen ocupă locul şase, iar DAB se află pe poziţia 5.

Citit 1664 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2016 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.