Phoenix a ÎNVINS campioanele | GALERII FOTO
Foto: Foto Sonia Baciu

Phoenix a ÎNVINS campioanele | GALERII FOTO
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Victorii importante pentru cele două echipe ale clubului Phoenix Galați, sâmbătă seara, într-un cuplaj baschetbalistic, cu adversare de calibru


Echipa masculină a câștigat, scor 67-65 (33-34), în fața CSM CSU Oradea, campioana en-titre a Ligii Naționale (LN). A fost o partidă foarte echilibrată, cu numai puțin de nouă egalități și tot atâtea răsturnări de scor, în care gălățenii au dat dovadă de constanță în evoluție. Chiar dacă au fost conduși în prima parte a meciului, cu 7 puncte (14-7, min 5:38), respectiv 8 puncte (19-11, min 8:34), au redus din diferență la finalul primului sfert. Actul secund a fost adjudecat de gălățeni, aceștia intrând la pauză cu un singur punct în urma adversarilor, în urma unui coș de două puncte, reușit de Bojovici când mai erau doar 4 secunde de joc.

În partea a doua a jocului, gălățenii au avut o serie de 8 puncte consecutive (de la 44-46 la 52-46), ca apoi să închidă sfertul trei cu un plus de șase puncte. Intrarea în sfertul al patrulea a fost făcută în forță, printr-un coș de trei puncte reușit de Waters, care a dus echipa gălățeană la cea mai mare diferență în favoarea sa, 7 puncte (55-48). Oaspeții au reușit o serie de 6 puncte consecutive care au adus din nou egalitatea pe tabelă, 56-56, dar coșul de trei puncte a lui Bojovici și cele două coșuri reușite de Milovanovici au adus din nou echipa Phoenix în avantaj, 63-56 (min 37:11). Brandon a mărit ecartul în urma a două aruncări de la libere, dar replica orădenilor nu s-a lăsat așteptată prea mult, aceștia marcând un coș de trei puncte, 65-63, când mai erau doar 38 de secunde din joc. Același Brandon a ratat două ”libere”, ca apoi să vină egalarea din partea oaspeților, cu 12 secunde înainte de final. Bojovici a reușit să marcheze ”coșul victoriei” cu o secundă înainte de finalul meciului, spre deliciul publicului numeros prezent la sală. Deși tabela arăta că timpul de joc expirase, oficialii orădeni au cerut comisarului Marius Marinescu încă trei secunde, pe care le-au considerat că mai erau din joc, în încercarea unei egalări sau de ce nu a victoriei printr-un coș de trei puncte.

”A fost un final foarte tensionat. Mă bucur că am putut să aducem această victorie gălăţenilor, i-am ţinut pe jar şi această seară, la fel cum a fost şi la meciul cu Sibiul şi Clujul, şi mă bucur că am reuşit să spargem ca şi grup acest ghinion şi am învăţat din celelalte înfrângeri ca pe final să gestionăm mai bine jocul”, a declarat gălățeanul Adrian Guțoaia.

Cel mai bun jucător al echipei Phoenix a fost Bojovic, cu 18 puncte, 7 recuperări și 9 ”assists”. Ceilalți realizatori ai formației antrenate de Florin Nini au fost: Milovanovici, cu 12 puncte, 7 recuperări, Waters (11 p, 5 r, 2 a), Guțoaia (9 p, 3 r, 2 a), Pesic (7 p, 2r, 1a), Vlaicu (6 p, 5 r) și Brandon (4 p, 6 r, 2 a).

Phoenix a încheiat turul pe locul 9, cu 13 puncte. Următorul meci al echipei Phoenix va avea loc sâmbătă, 10 decembrie, ora 18,00, pe teren propriu, cu BCM U Pitești, în cadrul primei etape a returului LN.

Start de retur cu victorie pentru fete 

Altfel, echipa feminină a aceluiași club a câștigat, scor 81-79 (52-46), în fața formației ICIM Arad, într-un meci contând pentru prima etapă a returului LN. Partida a fost dominată încă de la început de fetele de la Phoenix. Jeanette Jackson a reușit o serie de trei coșuri de 3 puncte, care au închis primul sfert cu un ecart de 12 puncte (35-23). Cea mai mare diferență în favoarea gălățencelor a fost de 16 puncte, 64-48 (min 23). Sfertul al patrulea a fost nefavorabil pentru Phoenix, adversarele reușind să marcheze 7 puncte consecutive, acestea preluând conducerea în minutul 35 (scor 74-72), dar Jackson a marcat un coș ce a readus egalitatea pe tabelă. Ultimele trei minute au fost extrem de tensionate, cu răsturnări de scor. Arădencele au trecut iar la conducere, în urma unui coș de trei puncte, dar replica gălățencelor nu s-a lăsat mult așteptată, Katie Rutan reușind, dintr-o acțiune personală să egaleze. Au urmat două ”libere” reușite de Stroman, care a adus din nou ICIM-ul în avantaj. Shanice Steenhold a readus egalarea, cu 48 de secunde înainte de final, ca apoi Jackson să încheie meciul cu două ”libere”.

Cea mai bună jucătoare a Phoenix a fost Shanice Steenhold, care a reușit încă un ”double-double”, cu 20 de puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă. Celelalte realizatoare ale echipei gălățene au fost: Jeanette Jackson, cu 21 puncte (4X3 p), 2 recuperări și 2 pase decisive, Erica Covile, ”double/double”, cu 15 puncte, 11 recuperări și 6 pase decisive, Katie Rutan (8 p, 4 pase d), Romina Filip (8 p, 4 r, 1 pd), Bianca Fota (5 p, 2 r), Alexandra Dumitrache (2 p, 3 r, 7 pd) și Kerah Nelson (2p, 3r). A mai evoluat și Andreea Crețu.

Antrenorul Eugenio Rodrigues se aștepta la o replică mai puternică din partea adversarilor. ”Ne aşteptam să fie un meci strâns încă de la începutul partidei, nu doar pe final. Arad a revenit în retur cu multe jucătoare noi, au fost mai puternice decât în tur. Am fost surprins, dar am avut încredere în jucătoarele noastre. Ne-am relaxat, am avut 4-5 minute mai slabe în ultimul sfert, iar lucrul acesta s-a văzut, dar ultimele 2-3 minute ne-am repliat, am putut marca şi să câştigăm”, a declarat Rodrigues.

Formația Phoenix a acumulat 16 puncte și se află pe locul 5 în clasament.

”Ploaie de jucării” pentru copii

Între cele două partide, publicul prezent în sală a aruncat pe teren cu jucării de pluș care au fost donate copiilor de la Fundația Familia.

”Un moment emoţionant pentru care trebuie să mulţumim spectatorilor, care au umplut sala, au adus jucării pentru copiii Fundaţiei Familia, şi care ne-au dus pe aripile victoriei. O seară reuşită, cu două victorii, cu două campioane răpuse. Este un lucru la care noi ţinem foarte mult, căci într-o comunitate este important ceea ce oferi prin rezultatul sportiv, dar mult mai important ceea ce poţi face pentru viitor, pentru modelarea unor copii, care pot ajunge mâine să fie în teren”, a declarat Florin Nini, managerul Clubului Phoenix.


Victorii importante pentru cele două echipe ale clubului Phoenix Galați, sâmbătă seara, într-un cuplaj baschetbalistic, cu adversare de calibru, în meciuri contând pentru Liga Națională.

Echipa masculină a câștigat, scor 67-65 (33-34), în fața CSM CSU Oradea, campioana en-titre, iar fetele s-au impus, scor 81-79, în fața ICIM Arad, fostă campioană.

Vom reveni cu amănunte. 

Citit 2200 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2016 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.