UNITED a încheiat anul în fotoliul de lider

UNITED a încheiat anul în fotoliul de lider
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Împreună cu hocheiştii de la CSM Dunărea şi voleibaliştii de la Arcada, jucătorii de futsal de la United completează echipele gălăţene cu performanţe de top.

Echipa de futsal United Galaţi are o istorie de 15 ani, iar în Liga I se află în al 13-lea sezon al Campionatului Naţional. În această perioadă, echipa antrenată de David Asandei (ajutat de Alexandru Tănăsilă) a obţinut un titlu de vicecampioană, două locuri trei şi trei locuri patru, disputând şi trei finale de "Cupa României".

Evoluţia din actualul sezon, însă, le depăşeşte pe toate. După meciurile din tur, plus patru etape din retur, United a acumulat 31 de puncte, urmată fiind de echipele din Deva, Timişoara şi Călăraşi - 30 puncte şi FK Odorhei - 26 puncte. United a înregistrat zece victorii, un egal şi două înfrângeri (în două etape a stat) şi are un golaveraj foarte bun: 50-25. Toate acestea îi plasează pe gălăţeni în fruntea clasamentului la zi. Din cele zece victorii, patru au fost obţinute la zero: 5-0 cu Reşiţa, 4-0 cu Tg. Secuiesc, 3-0 cu Cluj şi Călăraşi. Într-un singur meci, gălăţenii nu au marcat: 0-3 cu Timişoara.

În fruntea golgeterilor se află internaţionalul român Emanuel Moldoveanu - cu 10 reuşite, secondat de Laşcu, Crăciun şi Cireş - câte 9 goluri.

Lotul cuprinde 15 jucători: Wellington, Păduraru şi Ghighimoc - Laşcu, Burdujel, Tudose, Crăciun, Apostol, Moldoveanu, Bâgu, Cireş, Stoian, Popa, Stratulat şi Cojoc. Acestora li se va alătura un conaţional de-al lui Wellington - Kailon Borges. Brazilianul şi-a rezolvat documentele de transfer, iar pe 12 ianuarie se va prezenta la pregătiri alături de noii săi colegi.

Cu actualul lot, United este capabilă de continuarea performanţelor. Din sezonul regulat mai sunt de disputat partidele a şapte etape: trei meciuri acasă, cu Călăraşi, Iaşi şi Timişoara, şi patru în deplasare, la Deva, Tg. Mureş, Cluj şi Sf. Gheorghe. După ce vor fi absolvite aceste examene, gălăţenii se vor prezenta la meciurile turneului play-off. Se va juca în sistemul 1 cu 8, 2-7, 3-6 şi 4-5, cu două victorii din trei jocuri. Cele mai bune două echipe, la finalul acestui turneu, vor disputa meciurile pentru mult râvnitul titlu de campioană (cu trei victorii din cinci jocuri).

Pentru o pregătire cât mai completă, antrenamentele vor fi reluate pe 9 ianuarie şi vor continua cu asiduitate pe întreaga perioadă competiţională. Gălăţenii mai au de susţinut şi partidele din „Cupa României”, unde, împreună cu Tg. Mureş, Deva şi Timişoara, sunt capi de serie (deci nu se pot întâlni între ele decât în fazele superioare).

Campioana va participa la UEFA Futsal Cup (echivalentul Champions League), iar câştigătoarea Cupei va disputa Supercupa României, în compania campioanei.

Citit 1604 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2017 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.