UPDATE: Fetele de la Phoenix vor juca duminică, baschetbaliștii și hocheiștii vor juca luni

UPDATE: Fetele de la Phoenix vor juca duminică, baschetbaliștii și hocheiștii vor juca luni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE 7 ianuarie, ora 17,00: Meciul retur din optimile Cupei României dintre echipele feminine Phoenix și CSBT Alexandria se va disputa așa cum a fost programat inițial, duminică, 8 ianuarie, ora 18,00, la Sala Sporturilor Dunărea din Galați. 

Conform lui Florin Nini, managerul echipei gălățene, cei de la CSBT Alexandria au anunțat că vor face deplasarea chiar în ziua meciului. Altfel, partida dintre echipele masculine CSU Sibiu și Phoenix Galați a fost reprogramată pentru luni, 9 ianuarie, de la ora 18,00, gălățenii urmând să plece spre Sibiu duminică dimineață.


 

UPDATE 7 ianuarie, ora 15,20: Conducerea Clubului Phoenix a anunțat că echipa masculină de baschet nu a mai făcut deplasarea spre Sibiu pentru susținerea meciului din cadrul etapei 15 a Ligii Naționale, din cauza condiițiilor meteo nefavorabile . Partida va fi reprogramată la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Totodată, Florin Nini, managerul general al clubului, a spus că până la ora 15,00 nu s-a primit nicio confirmare din partea CSBT Alexandria cu privire la deplasare echipei din Alexandria pentru disputarea meciului care era programat la Galați, duminică 8 ianuarie, ora 18,00 din cadrul Cupei României. 


 

Partida de hochei Dunărea – Progym urma să se joace sâmbătă, la fel ca cea de la Sibiu a baschetbaliștilor de la Phoenix. Fetele de la Phoenix este posibil să rămână la programarea inițială, duminică

Echipa de hochei Dunărea Galaţi avea programat sâmbătă seară, pe gheaţa proprie, meciul de campionat cu Progym Gheorgheni, din penultimul tur, cu începere de la ora 18.30, însă a fost amânat pentru luni, din cauza viscolului, care a blocat drumurile dinspre Pasul Oituz. Inițial, cei de la Progym erau dispuși să încerce să ajungă sâmbătă, în ziua meciului, la Galaţi, conform lui Mihai Brandabur, director CSM Dunărea, însă cum nu se știe dacă atunci se va putea circula, până la urmă evenimentul a fost reprogramat pentru luni, tot la 18.30.

Dunărea se află pe locul 4 în clasamentul Ligii Naţionale, cu şase puncte în urma ocupantelor locurilor 2-3, SC Miercurea Ciuc şi Progym, astfel că trebuie să încerce să recupereze acest ecart pentru a avea o clasare care să-i aducă un program cât mai avantajos în play-off. În aceste condiţii, meciul cu Progym, ca şi celelalte opt rămase de disputat în sezonul regulat, are miză mare pentru echipa gălăţeană, aflată sub presiunea de nu-şi mai putea permite rateuri, dimpotrivă. 

Ciocolate pentru campioni

Fiind prima apariţie în faţa publicului gălăţean după superba ispravă din finalul anului trecut, câştigarea Cupei României, partida cu Progym reprezintă şi prilejul de a sărbători acest triumf şi împreună cu suporterii de acasă. Astfel, după terminarea meciului, va avea loc o festivitate de prezentare a trofeului Cupei României în faţa publicului gălăţean. Grupul celor mai fideli susţinători ai campioanei naţionale din ultimele două sezoane îi cheamă pe ceilalţi suporteri să schimbe, doar pentru această ocazie specială, tradiţionala răsplată a hocheiştilor prin aruncarea  de bomboane pe gheaţă. Spectatorii sunt rugaţi să vină cu câte o ciocolată în locul bomboanelor, pentru a umple Cupa României cu ele.

Dunărea a câştigat pe 23 decembrie trofeul amintit după o finală epică cu SC Miercurea ciuc, în care a revenit uluitor de la 0-3 înaintea ultimei reprize şi s-a impus în prelungiri, prin golul de aur. Echipa gălăţeană mai câştigase acest trofeu o singură dată, în urmă cu 28 de ani.

Baschetbaliştii, amânare o zi

Tot din cauza viscolului, echipele de baschet ale clubului Phoenix nu ştiau vineri, cu exactitate, când îşi vor juca următoarele partide. Formaţia masculină avea programat sâmbătă seară jocul din deplasare cu CSU Sibiu, din Liga Naţională, dar nu a putut pleca din Galaţi. „S-a amânat cu o zi, cel puţIn deocamdată. Sperăm ca viscolul să nu se extindă spre centrul ţării şi să putem pleca mâine, pentru a juca duminică, tot de la ora 18.00”, a spus Florin Nini, antrenorul echipei masculine şi totodată managerul general al clubului. 

Tot duminică, echipa feminină Phoenix ar urma să joace pe teren propriu, la Sala „Dunărea de la ora 18.00, meciul retur din optimile Cupei României cu CSBT Alexandria. „În zona pe care o au de parcurs, lucrurile stau destul de rău, vom vedea mâine dacă pot ajunge. Dacă nu, putem amâna pentru luni”, a mai adăugat Florin Nini. Phoenix a pierdut meciul din prima manşă la o diferenţă de opt puncte, scor 70-78, iar pentru calificare are şi varianta unei înfrângeri la un scor foarte strâns, pentru că în sferturi merg si două din învinse, cele eliminate la cele mai mici diferenţe ale scorului general.

Citit 4078 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Ianuarie 2017 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.