VOLEIBALIȘTII de la Arcada, start de sezon în cupele europene

VOLEIBALIȘTII de la Arcada, start de sezon în cupele europene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Jucătorii echipei Arcada debutează, astăzi, în competiţia europeană de volei „Cupa CEV”. Este a doua participare într-o întrecere continentală a gălăţenilor, după ce anul trecut au evoluat în Challenge Cup.

Voleibaliştii de la Arcada, calificaţi direct în turul al doilea, îi vor întâlni, în deplasare, pe sârbii de la Vojvodina Novi Sad, care au deja două meciuri la activ în această competiţie, în care i-au eliminat pe ucrainenii din Lvov.

Este un meci important, ca orice confruntare internaţională, iar în tabăra noastră domneşte optimismul. Antrenorul secund Marian Apostu, care conduce echipa în deplasarea de la Novi Sad, ne spunea, înainte de plecare, că „băieţii sunt pregătiţi să facă o figură frumoasă. Calificarea se va hotărî în două manşe, dar contează foarte mult modul în care ne vom prezenta în primul meci”.

Din motive de ordin medical, nu au făcut deplasarea antrenorul Martin Stoev şi jucătorii Radovici, Caio de Pra şi Janici.

Spre Serbia s-a plecat luni la prânz, antrenorul Apostu având la dispoziţie 12 jucători: Despotovski, Muscină, Safonov, Spînu, Cerşemba (care a revenit la pregătiri, după o perioadă de recuperare), Dumitrache, Zahar, Cristudor, Paşcan, Rosici, Gradinarov şi Pârvu. Meciul are loc în această seară, de la ora 19,00, şi va fi condus de arbitrii Vladzimir Kukashynau (Belarus) şi Theodora Kyriopoulou (Grecia).

Vojvodina este o echipă de top în Serbia, cu jucători foarte tineri, până în 25 de ani, respectivul club constituind o adevărată pepinieră pentru marile cluburi din ţară şi din Europa. Că aici sunt jucători valoroşi este demonstrat şi de faptul că din lotul naţional pentru meciurile din preliminariile Campionatului Mondial de tineret (Under 21) au făcut parte cinci voleibalişti de de la acest club.

Altfel, la Arcada a venit în probe bulgarul Andrei Zekov, care a jucat o perioadă la Tomis Constanţa, iar ultima legitimare a avut-o la Beşiktaş Istanbul.

Citit 1061 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2017 23:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.