LICITAȚIE pentru marca şi trofeele FC OȚELUL, în două săptămâni

LICITAȚIE pentru marca şi trofeele FC OȚELUL, în două săptămâni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

A fost anunţată data în care va avea loc licitaţia pentru vânzarea mărcii Oţelul şi a trofeelor fostei campioane, care împreună au un preţ de pornire de 9.000 de euro.

Adunarea Creditorilor FC Oţelul SA din 18 ianuarie a decis să aleagă Casa de Licitaţii Artmark pentru a pune în vânzare marca „Oţelul”, 80 de trofee ale clubului şi multe obiecte ce ţin de istoria sportivă a campioanei din 2011. Decizia a fost luată prin votul favorabil a doi dintre cei trei creditori ce şi-au trimis punctul de vedere, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti (DGRFP) şi Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra. Al treilea, combinatul ArcelorMittal, a votat negativ, cu propunerea ca marca şi trofeele să fie cedate gratuit municipalităţii gălăţene, dar acest punct de vedere a fost minoritar.

Creditorii au avut de ales între o ofertă concretă, cu preţuri de pornire, de la societatea Sineva Evaluări Artă şi o alta destul de evazivă în acel moment, de la Artmark. Sineva propunea ca licitaţia pentru marca „Oţelul” să înceapă de la 5.000 de euro, iar pentru trofee de la 3.000 de euro, în timp ce în documentele prezentate de lichidatorul judiciar nu erau preţuri de pornire în oferta Artmark. 

Creditorul DGRFP a argumentat respingere ofertei de la Sineva pentru că în cea de la Artmark se spunea că „se poate obţine pentru totalitatea acestor loturi o valoare de adjudecare de aproximativ 100.000 - 200.000 euro”, mult peste cealaltă variantă. 

În practică, este greu de crezut că se va ajunge la sumele estimative de care au ţinut cont reprezentanţii Finanţelor Publice, pentru că Artmark a anunţat ulterior, prin intermediul unui comunicat, că preţul de pornire pentru marcă şi trofee va fi de 9.000 de euro, foarte apropiat de cel din oferta respinsă a celeilalte societăţi (8.000 de euro).

Artmark a precizat că licitaţia va avea loc în data de 23 februarie, de la ora 19,30, la sediul său de la Palatul Cesianu-Racoviţă, din Bucureşti şi va fi precedată de expoziţii în Bucureşti şi Galaţi (nu se spune data), precum şi de o conferinţă de presă la Bucureşti, în data de 10 februarie. 

Cei de la SC Oţelul, primii interesaţi

Cei de la Artmark par să mizeze pe colecţionari la licitaţie, de vreme ce în comunicatul de presă spun că “începând cu seara de 23 februarie 2017, istoria topită a Oţelului va rămâne doar în inimile suporterilor şi ale colecţionarilor”. În realitate, istoria Oţelului poate continua, în condiţiile în care cei de la Suporter Club Oţelul şi-au exprimat ferm şi intenţia de a achiziţiona marca şi trofeele. SC Oţelul a fost înfiinţat de suporterii gălăţeni în vara anului trecut, cu scopul declarat de a fi club continuator al fostei campioane. 

Preţul de start pentru marcă şi trofee reprezintă salariul pe o lună al mai multor fotbalişti din Liga I de la anumite echipe cu potenţial financiar, partea bună fiind că este accesibil bugetului mic avut deocamdată de Suporter Club Oţelul.

La licitaţie, vor mai putea fi achiziţionate: o colecţie de portrete-caricaturi ale jucătorilor (26 de desene - preț de pornire 1.000 de euro); istoria FC Oțelul Galați în imagini, colecția oficială de fotografii și afișe a clubului (106 piese - preț de pornire 3.500 de euro); echipament sportiv (peste 200 de piese), printre care trei tricouri alb-roşu şi nouă tricouri albastru-negru, cu care s-a jucat în Liga Campionilor, alături de peste 20 de tricouri cu care s-a jucat în Liga I.

Citit 3661 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2017 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.