Eveniment special la Stadionul "Siderugistul". Meci între echipe istorice, renăscute de suporteri

Eveniment special la Stadionul "Siderugistul". Meci între echipe istorice, renăscute de suporteri
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Fotbal pur, nostalgic, curat şi romantic, la tine în oraş”, aşa prefaţează cei de la Oţelul meciul pe care îl au programat sâmbătă, 11 februarie, de la ora 13,00, pe stadionul Siderurgistul.

Deşi amical, este un meci o încărcătură emoţională deosebită, pentru că este primul joc între echipe de tradiţie din fotbalul românesc, renăscute de suporteri şi aflate în activitate: Suporter Club Oţelul - Suporter Spirit Club Farul Constanţa. „Un vechi derby al fotbalului românesc, Oţelul Galaţi - Farul Constanţa, va fi reeditat sâmbǎtǎ, 11 februarie 2017. Distribuţiile şi decorul scenic s-au schimbat, dar publicul a rǎmas la fel de fidel”, prefaţează şi constănţenii această partidă, într-un comunicat, la Galaţi fiind aşteptat şi un numeros grup de suporteri ai Farului.

Suporter Spirit Club Farul Constanţa este organizat cam după aceleaşi principii ca noul Oţelul, bazat pe socios, având 152 de membri la Adunarea Generală din luna ianuarie.

Sorin Haraga, director sportiv SC Oţelul, spune că acest joc reprezintă şi o verificare a potenţialului în vederea a ceea ce se conturează a fi cel mai important joc din acest, cel de baraj pentru promovarea în liga a treia. „Pentru noi este şi o oportunitate să vedem nivelul echipei, având în vedere că vom disputa şi acele două jocuri la barajul de promovare pentru liga a treia”, a spus Haraga.

Peste o săptămână, cele două formaţii se vor întâlni din nou, de data aceasta într-un meci care va avea loc la Constanţa.

În meciul de sâmbătă, la Oţelul vor juca cel mai probabil şi achiziţiile din această iarnă: Silviu Ilie, campionul din 2011 cu Oţelul revenit la prima sa dragoste sportivă, Perju - atacantul din trupa juniorilor care s-a străduit să reprezinte cât mai bine FC Oţelul în ultimul său sezon în liga secundă, şi Bahnaşu, venit de la Metalosport.

Altfel, Sorin Haraga a declarat într-o conferinţă de presă că sunt mari speranţe ca echipa să revină acasă, pe stadionul Oţelul, la meciul de baraj pentru intrarea în Liga a III-a sau chiar mai devreme, încă din timpul returului Ligii a IV-a. Oţelul este liderul autoritar din eşalonul al patrulea, cu victorii în toate partidele disputate până acum.

Citit 7585 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2017 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.