Astăzi, mare meci la Sala ”Dunărea”, ARCADA joacă derbiul pentru titlul de campioană
Foto: Foto Sonia Baciu

Astăzi, mare meci la Sala ”Dunărea”, ARCADA joacă derbiul pentru titlul de campioană
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După meciul de la mijlocul săptămânii trecute din manşa retur a semifinalei „Cupei României”, câştigat cu un 3-1, care a adus calificarea în finală - CLICK AICI PENTRU DETALII, echipa masculină de volei Arcada are din nou un examen sever, de mare importanţă în lupta pentru marele obiectiv al sezonului, câştigarea titlului de campioană: astăzi, va întâlni pe teren propriu formaţia considerată de specialişti principala contracandidată la câştigarea Diviziei A1, Volei Municipal Zalău.

În tur, la Zalău, a fost 3-0 pentru sălăjeni, în ceea ce a fost primul joc pierdut de gălăţeni în acest sezon. Între timp, lucrurile s-au schimbat destul de mult. Gruparea gălăţeană se prezintă serios fortificată atât în ceea ce priveşte staff-ul tehnic, cât şi componenţa lotului, rezultatele pozitive au început să se înlănţuie, astfel că Arcada abordează marele derbi de pe primul loc al clasamentului, cu 40 de puncte. De partea cealaltă, VM Zalăul este într-o suprinzătoare cădere, cu două înfrângeri în ultimele trei etapei, astfel că plusul de trei puncte avut la începutul anului faţă de Arcada a devenit un minus trei, situaţie în care mult dorita  victorie gălăţeană din această seară i-ar cam scoate pe sălăjeni din cursa pentru titlul.

De altfel, Andrei Spânu, voleibalist al echipei gălăţene, consideră partida de astăzi a fi cea mai importantă din acest sezon. „Suntem lideri, dar la o diferenţă foarte mică, recunosc că şi ajutaţi de conjuncture favorabilă. Noi nu am jucat încă meciurile cu adevărat grele, dar dacă le vom câştiga pe cele importante, diferenţa se va mări. Urmează probabil cel mai important meci. Eu văd echipa din Zalău, sper să nu supăr pe nimeni, cel mai important contracandidat al nostru, pentru că au un lot foarte bun, un prim şase extraordinary”, a spus Spânu.

Marele derbi din această seară va începe la ora 17.00, la Sala „Dunărea”, iar cei care nu vor putea ajunge, îl pot urmări în direct la Digisport.

Voleibalistele, o nouă înfrângere

În ceea ce priveşte Divizia A1 feminină, sâmbătă s-au întâlnit, la Galaţi, CS Universitatea (locul 11, cu doar 5 puncte) şi Dinamo Bucureşti (locul 5, cu 29 de puncte). Diferenţa de poziţii din clasament este clar şi de potenţial, iar acest lucru s-a văzut din plin. A fost o partidă dominată de la un capăt la altul de bucureştence, care s-au impus de justeţe cu scorul de 3-0 (10, 15, 15), în aproximativ o oră de joc efectiv. Singurul set mai echilibrat, cel puţin în prima sa parte, a fost cel de-al doilea. „Studentele” s-au aflat în avantaj o perioadă bună (2-0, 6-2 şi 7-4), Dinamo a egalat la 7, iar primul time-out tehnic le-a găsit pe gălăţence la conducere: 8-7. De aici, însă, în joc s-au văzut numai bucureştencele: 8-11, 14-19 şi 15-25.

La CSU nu a putut evolua Elena Ivan, cu probleme de sănătate. „Sextetul” de sâmbătă a arătat astfel: Adriana Dudnic, Sorina Marian (Roxana Petre), Iuliana Cazamir (Camelia Vasile), Corina Vasilie, Teodor Şabloschi, Irina Todaşcă – Monica Foca (libero). În următorul meci, CSU va juca în deplasare, cu vicecampioana CSM Târgovişte.

Citit 1496 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2017 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.