PASIUNE | "Iubesc şahul pentru că este un sport corect"

PASIUNE | "Iubesc şahul pentru că este un sport corect"
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Alina Vorniceanu, elevă la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, legitimată la "Şah Club”, a obţinut locul I la competiţia judeţeană de şah "Cupa Genius", desfăşurată între 14 - 15 ianuarie, la categoria  fete, asigurându-şi astfel participarea la etapa naţională, care a avut la Băile Felix, de unde s-a întors luni, 13 februarie cu locul al şaptelea la Şah Clasic. Alina a intrat în Lotul Naţional la categoria fete 12 ani. Reuşita ei este o combinaţie între munca, pasiunea şi ambiţia ei, calităţi extraordinare care au propulsat-o pe mereu printre primii. Întrebată fiind de ce îi place atât de mult şahul, Alina răspunde simplu: „Iubesc şahul, pentru că este un sport corect, din care înveţi şi să te bucuri, dar şi să fii fair-play atunci când pierzi”. Micuţa campioană, în vârstă de numai 11 ani, se pregăteşte intens pentru concursuri. Munca depusă şi pasiunea pentru acest sport i-au adus multe bucurii şi ocazii de mândrie. Alina a participat frecvent la competiţii de şah în cadrul cărora a obţinut aproape 20 de medalii.

Dragostea pentru acest sport s-a născut din întâmplare, în urma unei frumoase colaborări între "Şah Club" Galaţi şi Şcoala "Mihai Viteazul", când tuturor elevilor interesaţi li s-a oferit o lună de antrenament gratuit.

La mai puţin de un an de la începerea antrenamentelor, echipa Şcolii "Mihai Viteazul", formată din Alina Vorniceanu, Delia Țocu, Rareş Antohi şi Adrian Andronache, a obţinut locul I la Campionatul Naţional de Şah "Elisabeta Polihroniade", iar micuţa Delia Țocu, în vârstă de numai 9 ani, a devenit campioană naţională la categoria ”Şah Blitz”.

Citit 4045 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2017 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.