Fetele de la Universitatea şi-au făcut şi echipă de futsal

Fetele de la Universitatea şi-au făcut şi echipă de futsal
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de fotbal feminin FC Universitatea Galaţi a acceptat invitaţia Federaţiei Române de Fotbal de a participa la formarea primei naţionale de fete la fotbal în sală, astfel că va participa la primul turneu feminin de futsal organizat de FRF.

Federaţia Română de Fotbal a lansat un prim proiect pentru tot mai numeroasele fete practicante ale fotbalului, ce are ca scop atragerea acestora şi spre futsal. Prima acţiune este organizarea unui turneu a cărui finalitate să fie selecţionarea celor mai bune fotbaliste în prima echipă naţională de fete la futsal, cea pentru jucătorare sub 17 ani.

Acest turneu are loc începând de astăzi la Odorheiu Secuiesc, iar iniţiativa FRF are un mare succes, de vreme ce şi-au confirmat prezenţa nu mai puţin de 20 de echipe. Provocarea FRF a fost imediat acceptată şi de către FC Universitatea Galaţi, mai ales că echipa gălăţeană din liga secundă are în lot multe jucătoare tinere, ce se încadrează în limita de vârstă menţionată. Astfel, FC Universitatea a plecat spre Odorheiu Secuiesc cu noua sa echipă de futsal, formată din nouă jucătoare: Carmen Marcu, Andreea Surcică, Roxana Ioan, Mirela Ciobotaru, Laura Pamfile, Mihaela Baglaev, Denisa Negoiţă, Ana Călin şi Diana Berlea. Antrenorii Alexandru Caracaş şi Gabriel Călinescu au spus că unul din obiective este ca două-trei dintre jucătoare să fie selecţionate în echipa naţională Under 17 de futsal.

La acest turneu, FC Universitatea face parte din grupa A, alături de CSM Paşcani, Vulpiţele Galbene Roman şi echipa gazdă, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Reamintim că, la băieţi, Galaţiul este o forţă în futsalul românesc, United fiind liderul Ligii I.

Fotbaliste din Camerun, la Galaţi

Echipa feminină gălăţeană, aflată pe locul 5 în liga secundă, şi-a reluat pregătirile din 7 ianuarie, cu câte patru antrenamente pe săptămână, iar pe 26 februarie va avea loc prima apariţie din acest an în faţa publicului gălăţean, când va fi prezentarea lotului, la Sala „Dunărea”, cu ocazia unui meci demonstrativ în faţa băieţilor de la Oţelul.

Pe termen mediu, cei doi antrenori şi totodată conducători ai clubului ne-au spus că şi-ar dori un obiectiv îndrăzneţ, promovarea în prima ligă. „Dacă sprijinul financiar pe care-l aşteptăm din partea municipalităţii va fi unul care să ne permită câteva transferuri, vrem ca în ediţia următoare de campionat să ne propunem promovarea”, a spus Gabriel Călinescu.

Cei doi antrenori ambiţioşi ne-au mărturisit că lucrează la un proiect care să aducă intrarea în Liga I şi, în acest sens, sunt în discuţii avansate, cu şanse mari de concretizare, pentru aducea la Galaţi a patru jucătoare din Camerun, singurul aspect care mai trebuie rezolvat, unul esenţial, fiind găsirea surselor financiare pentru plata salariilor acestora.

Citit 1675 ori Ultima modificare Joi, 16 Februarie 2017 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.