Se apropie MAREA LICITAȚIE! Expoziţie la Galaţi cu simboluri ale istoriei OȚELULUI. În direct, pe viata-libera.ro

Se apropie MAREA LICITAȚIE! Expoziţie la Galaţi cu simboluri ale istoriei OȚELULUI. În direct, pe viata-libera.ro
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Marca "Oţelul Galaţi", trofeele obţinute de-a lungul timpului de campioana din 2011 şi multe obiecte, simboluri ale istoriei echipei roş-alb-albastre, vor fi scoase la vânzare la o licitaţie programată săptămâna următoare, joi, 23 februarie.

Organizatoarea, Casa de Licitaţii Artmark, a pregătit importantul evenimentul şi prin intermediul unei expoziţii, deschisă publicului de ieri, până duminică, la Hotelul Galaţi. Au fost expuse cele mai importante trofee din istoria Oţelului, cel de campioană şi Supercupa României, câştigate în 2011, alături de tricouri, unele cu autografe, ce le-au aparţinut jucătorilor campioni, dar şi unora din adversarii din Liga Campionilor, fanioane, fulare, caricaturi şi fotografii.

Cristian Gavriliu, expert evaluator din cadrul Artmark, a spus că o astfel de licitaţie este o premieră în Europa, de aceea a fost foarte dificilă stabilirea preţurile de start. "Procesul de evaluare a fost unul laborios, dificil, pentru că este prima licitaţie de acest tip din Europa, până acum nu s-au mai vândut astfel marca şi trofeele unui club de nivelul acesta, fost participant în Liga Campionilor. Neavând precedent, nu s-a putut face o evaluare conform legii insolvenţei", a spus Cristian Gavrilă.

Acesta a precizat că preţul mic, de 9.000 de euro, de la care va începe licitaţia pentru lotul care cuprinde marca şi trofeele, a fost stabilit şi cu intenţia de a nu pune presiune pe Suporter Club Oţelul. "Împreună cu lichidatorul juridic şi cu acceptul Adunării Creditorilor, am stabilit nişte preţuri de pornire cât mai accesibile, pentru a putea participa cât mai multe persoane la licitaţie. Ne-am gândit şi la Suporter Club Oţelul Galaţi, care este direct interesat să continue tradiţia şi istoria acestei echipei, de aceea am vrut să nu punem o foarte mare presiune finaciară pe acest potenţial cumpărător şi nu numai. Noi sperăm ca marca şi palmaresul să se vândă unei entităţi care să ducă mai departe istoria Oţelului", a declarat reprezentatul casei de licitaţii.

În direct, pe viata-libera.ro

Pentru că evenimentul este unul de interes major pentru publicul gălăţean în general, pentru numeroşii suporteri ai Oţelului, „Viaţa liberă” a făcut demersurile necesare şi a primit acordul reprezentanţilor Artmark de a transmite video, în direct, derularea licitaţiei de joi seară, cu începre din jurul ore 19.30. Imaginile furnizate de Casa de Licitaţii vor fi preluate şi difuzate pe site-ul nostru, viata-libera.ro!

Licitaţi va avea loc la Palatul Cesianu-Racoviţă, din Bucureşti.

Citit 3023 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2017 13:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.