Phoenix, victorie clară în fața deținătoarei ”Cupei României”

Phoenix, victorie clară în fața deținătoarei ”Cupei României”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Baschetbalistele de la Phoenix au învins, scor 77-68 (45-28), formația CSM Târgoviște - proaspăta câștigătoare a ”Cupei României”, într-un meci ce a contatat pentru prima etapă din faza secundă a Ligii Naționale.

Așa cum declarase Romina Filip, înaintea meciului, presiunea a fost pe umerii adversarelor, care s-au văzut conduse pe toată perioada disputei. Cu un avans considerabil, de 14 puncte după primul sfert, gălățencele au fost mult mai concentrate pe joc, mărind diferența la 17 puncte la jumătatea partidei.

În partea a doua a meciului, oaspetele au încercat să revină, reușind să câștige fiecare dintre cele două sferturi, la scoruri identice, 20-16, dar nu au mai putut schimba soarta meciului.

Astfel că Phoenix a reușit o victorie surprinzătoare în fața unui adversar de calibru, care în acest sezon se impusese de două ori, 72-53 (în tur, la Galați), respectiv 58-39 (în retur).

Pentru Phoenix, care a încheiat prima faza a campionatului pe locul 5, această victorie, în fața formației de pe locul secund este una foarte importantă în ceea ce privește partea a doua a sezonului.

Cea mai bună jucătoare de la Phoenix a fost Shanice Steenholdt, care a făcut un nou ”double-double”, cu 18 puncte și 12 recuperări. Celelate realizatoare ale gălățencelor au fost: Katie Rutan, cu 15 puncte, 7 recuperări și 4 assists; Romina Filip 12p., 7r., 5a.; Erica Covile, ”double-double”, cu 11p., 10 r., 6a.;  Alexandra Dumitrache 11p. , 2r., 5a.; MyNeshia McKenzie 6p., 7r., 1 a.; Jeanette Jackson 4 puncte, Bianca Fota 2 recuperări.

 

Phoenix va juca următoarele două meciuri în deplasare, săptămâna viitoare, joi, cu Sepsi, iar sâmbătă, cu Universitatea Cluj. 

 

Citit 1689 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2017 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.