Un nou baschetbalist transferat la Phoenix
Foto: Marko Pavlovic, noul jucător al echipei Phoenix Galați (foto Sonia Baciu)

Un nou baschetbalist transferat la Phoenix
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conducerea clubului Phoenix a anunţat transferul unui nou jucător, care să întărească lotul şi cu ajutorul căruia echipa masculină să poată aborda faza secundă a Ligii Naţionale. Este vorba despre sârbul Marko Pavlovici, care se alătură celorlalţi doi sârbi, Pesici şi Bojovici, respectiv, americanilor Gugino, Brandon şi Miller.

”Am considerat oportun să îl aduc, pentru că avem o rotaţie foarte scurtă la jucătorii noştri, în special la centri, unde au apărut mici indisponibilităţi. Aşa cum aţi văzut, la Cupă l-am pierdut pe Gugino încă de la primul angajament, Pesici joacă cu dureri, iar un astfel de jucător ne poate ajuta, mai ales acum, când se simte uzura acestei perioade de campionat, dar şi a rotaţiei mai scurte. Pavlovici este un jucător 5, clasic 5, ceea ce noi nu aveam şi este bine pentru că vom putea folosi diferite formule de joc”, a declarat Florin Nini, antrenorul echipei masculine, şi totodată preşedintele clubului Phoenix. Acesta a precizat că este foarte posibilă folosirea lui Pavlovici chiar de la următorul meci. ”În funcţie de cât de repede se adaptează ritmului nostru de joc, dar şi de recuperarea lui Pesici şi Gugino, vrem să îl folosim la meciul cu Oradea, de săptămâna viitoare”, a mai spus tehnicanul gălăţean.

Pavlovici (Serbia) are 30 de ani, 2,10 m înălţime şi joacă pe poziţia de pivot. Pavlovic a evoluat în prima parte a acestui sezon la Olimpic Baia Mare, echipă ce şi-a anunţat retragerea din Liga Naţională, unde a avut următoarele medii statistice: 12,07 puncte, 5,87 recuperări şi 1,2 pase decisive, în cele 15 partide disputate. În România a mai jucat la BC Argeş Piteşti (Divizia 1), în sezonul 2009-2010.

Pavlovici şi-a început cariera internaţională în Ungaria (2009-2010), a mai jucat în Germania (2010-2011), Luxemburg (2011-2012), Grecia (2012-2013) şi Bosnia-Herţegovina (2015-2016), dar şi în Mongolia (2012 şi 2013-2015).

”Sunt încântat că am ajuns la Galaţi şi sper ca experienţa mea internaţională să ajute echipa să se califice în play-off”, a declarat, pentru ”Viața liberă”, Marko Pavlovici.

Phoenix se află pe locul 8, cu 26 de puncte, iar săptămâna viitoare va juca, în deplasare, cu formaţia CSU Oradea, aflată pe locul 6, cu 29 de puncte, într-un meci contând pentru ultima etapă din prima fază a Ligii Naţionale.

Citit 2263 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2017 10:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.