FOTBALISTELE gălăţene, debut la un turneu de futsal
Foto: În imagine, Carmen Marcu (dreapta) şi o parte din coechipierele sale, înaintea primului lor meci de futsal

FOTBALISTELE gălăţene, debut la un turneu de futsal
Carmen Marcu (dreapta) şi o parte din coechipierele sale, înaintea primului lor meci de futsal
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primul turneu feminin de futsal organizat în România a avut loc în weekendul trecut, la Odorheiu Secuiesc, cu gălăţencele de la FC Universitatea printre protagoniste. Scopul turneului a fost formarea echipei naţionale de junioare sub 17 ani.

Echipa gălăţeană a pierdut primul joc din grupă, scor 7-2, în faţa gazdelor acestei competiţii rezervate junioarelor Under 17, Vasas Femina, iar apoi le-a câştigat pe celelalte din această primă fază fără să mai primescă gol: 5-0 cu CSM Paşcani şi 12-0 cu Vulpiţele Galbene Roman.

În urma acestor rezultate, FC Universitatea (antrenori Gabriel Călinescu şi Alexandru Caracaş) s-a calificat în sferturile de finală, unde a pierdut, după o dispută foarte echilibrată, în faţa celor de la Armonia Fălticeni, scor 5-3, ultimul gol fiind marcat când mai erau câteva secunde, după ce gălăţencele rataseră o ocazie mare de egalare.

Marcatoarele echipei gălăţene din acest turneu au fost: Carmen Marcu (căpitanul echipei) - 11 goluri, Roxana Ioan - 5, Andreea Surcică - 4 şi Denisa Negoiţă - 1. Aceasta din urmă s-a aflat la debutul competiţional, la fel ca Diana Berlea. Antrenorii au spus că foarte bine au evoluat şi celelalalte jucătoare din lotul deplasat la Odorheiu Secuiesc: Mirela Ciobotaru, Laura Pamfile şi Ana Călin.

Competiţia, organizată de FRF, a constituit un trial de selecţie pentru formarea echipei naţionale feminine de futsal Under 17, unde este aproape sigur că va fi convocată golghetera echipei gălăţene din acest turneu, dar şi din campionatul de fotbal al ligii secunde, Carmen Marcu. „Sunt convins că va fi selecţionată, atât prin prisma potenţialului ridicat arătat pe teren, cât şi din numeroasele cuvinte de apreciere ce ne-au fost transmise de antrenori”, a spus antrenorul Gabriel Călinescu.

Carmen Marcu are doar 15 ani, iar în prima parte a ligii secunde a reuşit o performanţă rară, cea de a marca şapte goluri într-un singur meci.

Cei doi antrenori şi totodată conducători au clubului au spus că îşi doresc ca în sezonul următor să aibă ca obiectiv promovarea în Superligă, dacă vor avea parte de o susţinere financiară de la municipalitate care să le permită câteva transferuri.

Înaintea începerii returului eşalonului secund, cu prima etapă programată pe 12 martie, FC Universitatea se află pe locul 5 în Seria I.

Citit 2994 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2017 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.