UPDATE: Marca și trofeele Oțelului au fost adjudecate la licitație
Foto: Imagine de astăzi a site-lui Osim, deschis la marca "Oţelul Galaţi 1964"

UPDATE: Marca și trofeele Oțelului au fost adjudecate la licitație
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE, ora 20.20: Lotul cuprinzând marca Oțelul și trofeele fostei campioane au fost adjudecate la licitație pentru suma de 10.000 de euro. Câștigătorul nu s-a aflat în sală și a licitat online, identitatea nefiindu-i deocamdată cunoscută.


 

Casa de licitaţii Artmark, care în această seară, de la ora 19.30, urmează să organizeze licitaţia mai multor bunuri legate de istoria FC Oţelul, printre care şi lotul care cuprinde marca „FC Oţelul” şi trofeele câştigate de-a lungul timpul de clubul aflat în faliment, a reacţionat prin intermediului unui comunicat la dezvăluirile făcute inclusiv de Suporter Club Oţelul, conform cărora marca „F.C. OŢELUL GALAŢI 1964”, scoasă la vânzare de Fotbal Club Oţelul SA, nu mai are nici un fel de valabilitate juridică.

Deşi pe site-ul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), la rubrica „stare legală” a mărcii respective, scrie negru pe alb „decăzută/definitively elapsed”, ceea ce înseamnă pierderea drepturilor de proprietate asupra mărcii, Artmark susţine contrariul in comunicat. ”Faptele nu sunt reţinute corect de Suporter Club Galaţi. Proprietatea asupra mărcii principale Oţelul Galaţi 1964 şi asupra mărcii aniversare derivate, ce fac obiectul licitaţiei din seara aceasta (n.r. – aseară), aparţine integral şi exclusiv FC Oţelul Galaţi, chiar dacă acesta este în insolvenţă (n.r. - în faliment). De altfel şi proprietatea asupra mărcii mai vechi, actualmente folosită de echipa Suporter Club Galaţi, aparţine tot clubului FC Otelul Galaţi, iar aceasta nu a fost cesionată în vreun fel de Suporter Club Galaţi", se spune în comunicat.

De altfel, tot în cadrul comunicatului, cei de la Artmark admit că marca pe care voiau să o vândă este de fapt în stadiul de reînregistrare. „Stadiul înregistrării mărcilor la OSIM este descris cu claritate în catalogul de licitaţie publicat pe website-ul casei de licitaţie. Marca principală, înregistrată în 2006, este în curs de reînregistrare, publicată în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială în 14.02.2017, procedură ce se va finaliza în cca. 60 de zile. Marca derivată aniversară este înregistrată şi valabilă până în 2024 (formalităţile de reînnoire a protecţiei OSIM pentru mărci se reiau o dată la 10 ani).”, se spune în comunicat.

Artmark a mai făcut o precizare, evitând să folosească termenul „Oţelul” când vorbeşte de Suporter Club Oţelul Galaţi, înfiinţat de suporteri anul trecut: „Corectura de fond: nu am pus la dispoziţia Suporter Club Galaţi doar certificatul de protecţie a mărcii din 2006, ci şi Buletinul de Proprietate Industrială în care s-a publicat cererea de reînregistrare. Suporter Club Galaţi a preferat să citeze doar primul document, pentru a putea concluziona că marca nu există şi vânzarea nu are obiect (în privinţa uneia din cele doua mărci). Apreciem că nu era necesar comunicatul de presă al SGC. SGC avea posibilitatea, în măsura în care nu apreciază drept utile, pasionante ori valoroase loturile ce fac obiectul licitaţiei dedicate echipei Otelul Galaţi, pur şi simplu să nu participe la licitaţie. Recunoaştem că ne aşteptăm, din partea unui club ce s-a înfiinţat din dragoste şi respect pentru istoria clubului FC Oţelul Galaţi, la mai mult ... suport-erism, iar nu la afirmaţii defăimatoare cu privire la un proiect animat de aceeaşi cauză precum cea susţinută de SGC - onorarea şi renaşterea mitului Oţelul Galaţi”.

Juriştii SC Oţelul susţin că, din momentul ce a fost declarată decăzută, pentru că drepturile nu au fost reînoite în termenul prevăzut de Legea 84/1998, ultimul proprietar nu mai are nici un drept asupra mărcii respective. Totodată, spun că nu există juridic termenul de „reînregistrare” şi că cererea depusă recent de FC Oţelul SA, pe 7 februarie, este de fapt una de înregistare a unei noi mărci, chiar dacă similară celei „decăzute”.

Citit 8193 ori Ultima modificare Joi, 23 Februarie 2017 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.