United Galați, victorie în fața Informaticii Timișoara

United Galați, victorie în fața Informaticii Timișoara
Golul victoriei marcat de Lașcu (Foto Sonia Baciu)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

 

Echipa de futsal United Galaţi a câştigat, scor 4-3, derbiul penultimei etape din Liga I, în faţa formaţiei Informatica Timişoara, rezultat care o menţine pe primul loc al clasamentului.  

Partida a fost intens disputată de cele două formaţii, spectaculoasă, cu răsturnări de situaţii, multe ocazii de gol de ambele părţi şi tensiune până în ultimul minut de joc. Scorul a fost deschis în minutul 5, printr-un autogol al timişoreanului Nogueira, ca apoi Cojoc să mărească diferenţa în urma unei lovituri de pedeapsă, în minutul 18.

Timişorenii au forţat imediat, riscând devreme, de la 2-0 pentru United, prin înlocuirea portarului cu un jucător de câmp şi au reuşit să marcheze cu doar 4 secunde înainte de finalul primei reprize.

Partea secundă a meciului a continuat în acelaşi mod, cu formaţia oaspete tot fără portar deşi diferenţa de scor era minimă, iar pe acest fond Informatica a reuşit egalarea în minutul 26. 

Echilibrul pe tabelă a durat doar un minut, jucătorii de la United rezistând cu brio momentul de presiune şi au revenit la conducere prin golul marcat de Borges. 

Suspansul a fost apoi amplificat de o nouă egalare reuşită de oaspeţi, în minutul 34, scor 3-3. 

Un moment care avea să se dovedească a fi decisiv a avut loc în min. 37: Thiago Marquez, căpitanul de la Timişoara, a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene, situaţie de superioritate numerică de care United a profitat, a mutat jocul în jumătatea adversă, reuşind să marcheze şi să închidă meciul la 4-3.

Antrenorul David Asandei şi-a felicitat jucătorii pentru spiritul de luptă, atitudine lăudabilă în condiţiile în care nu şi-au mai primit salariile de aproape trei luni. ”Nu ştiu dacă suntem cea mai bună echipă, dar cu siguranţă suntem cea mai ambiţioasă din campionat. Îmi felicit echipa pentru efortul depus, în condiţiile în care, deşi jucăm de două luni şi jumătate fără bani, reuşim să fim pe primul loc. Am avut şansă prin acea eliminare, am profitat şi am câştigat acest joc. Mai avem un pas până la finalul sezonului regulat, trebuie să câştigăm şi la Tg. Mureş, unde ne aşteaptă un alt meci foarte dificil. Pentru a termina pe această poziţie este nevoie de încă o victorie, căci un egal sau o înfrîngere ne trimite pe locul secund”, a declarat tehnicianul gălăţean.

În perioada imediat următoare, problemele financiare se vor diminua, fiind aşteptată virarea banilor alocaţi de Consiliul Local.

Cu acest rezultat, United se menţine pe prima poziţie în clasament, cu 47 de puncte, cu unul singur în faţa ocupantei locului secund, Autobergamo Deva. În ultima etapă, United va juca în deplasare, cu City' us Tg. Mureş, campioana en-titre, aflată acum pe locul 6 (30 puncte), iar Deva va întâlni, în deplasare, formaţia Spicom Sf. Gheorghe (locul 8). 

 

Citit 1090 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Martie 2017 15:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.