UPDATE: Arcada, revenire spectaculoasă după ce a fost condusă cu 2-0 la seturi

UPDATE: Arcada, revenire spectaculoasă după ce a fost condusă cu 2-0 la seturi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: Arcada a câștigat, scor 3-2, în fața formației SCM U Craiova în primul meci din faza secundă (grupa locurilor 1-6) a Diviziei A1, disputat sâmbătă, în deplasare. Arcada a reușit să revină spectaculos, după ce era condusă cu 2-0 la seturi. În urma acestei victorii, Arcada se menține pe locul 4, cu două puncte în urma echipelor de pe locurile 2-3, Craiova și Steaua (care are un joc mai puțin disputat) și care se află la egalitate de puncte (53 p).

Altfel, CS Universitatea a pierdut, scor 0-3, în fața echipei Penicilina Iași, într-un meci contând pentru grupa locurilor 7-12 a Diviziei A1 de volei feminin (locurile 7-12). (S.B.)


Faza a doua a Diviziei A1 de volei, atât la masculin cât şi la feminin, începe în acest weekend, cu prima etapă din minicampionatele celor două grupe valorice, ale locurilor 1-6 din sezonul regulat, respective 7-12.

Arcada, echipă în care suporterii gălăţeni încă îşi pun mari speranţe că se poate îndeplini obiectivul de câştigare a titlului de campioană, are o misiune extrem de grea. Gălăţenii au de înfruntat cel puţin trei echipe de calibru (din cele şase) - Steaua, Zalăul, Craiova - dar nici Tricolorul sau CSM Bucureşti nu sunt de neglijat, ambele având victorii asupra Arcadei în acest sezon. Echipa gălăţeană porneşte în această fază de pe locul patru, cu misiunea de a recupera ecartul de patru puncte faţă de primele două clasate (Steaua şi VM Zalău) şi de trei puncte faţă de echipa craioveană.

Miză imensă în meciurile directe

Meciurile directe cu cele trei formaţii menţionate au o importanţă uriaşă în acest context, toate putând fi considerate adevărate finale pentru titlul. Primul astfel de meci are loc în care prima etapă a grupei 1-6, astăzi la Craiova (ora 18,00), cu SCM U din localitate, acolo unde Arcada a înregistrat o ruşinoasă înfrângere (0-3) în returul sezonului regulat,  după trei victorii înainte, două în „Cupa României” şi una în turul campionatului.

Noul antrenor principal, renumitul bulgar Nikolay Jeliazkov, a avut la dispoziţie două meciuri accesibile în finalul primei faze, ambele câştigate, pentru a regla jocul echipei echipei gălăţene şi a o readuce la un poţential pe măsura investiţiilor făcute şi a valorii individuale ridicate pe care o au componenţii lotului. Secundul acestuia, Marian Apostu, este încrezător în perspectiva partidei de astăzi, sperând ca echipa să demonstreze că a depăşit perioada nefastă din returul sezonului regulat. „Suntem foarte conştienţi de dificultatea şi importanţa acestui meci, ca şi a celorlalte ce vor veni. În acelaşi timp, mergem la Craiova încrezători în posibilităţile noastre. Credem că am depăşit momentele grele şi băieţii vor fi pe deplin conectaţi la acest important meci. Cu excepţia cubanezului Danger, care abia şi-a reluat antrenamentele după accidentare, toţi ceilalţi jucătorii sunt apţi. Cu principalul Jeliazkov am efectuat cu mare atenţie ultimele antrenamente şi sperăm în obţinerea unor rezultate care să răspundă încrederii suporterilor noştri şi a conducerii clubului”, ne-a spus Marian Apostu.

Lupta pentru supremaţie porneşte de la următoarea situaţie (locurile 1-6): Steaua, VM Zalău - ambele 53 puncte,  SCM U Craiova - 52, Arcada - 49, Tricolorul Ploieşti - 44 şi CSM Bucureşti - 44 puncte.

După acest meci, Arcada urmează să joace, tot în deplasare, la CSM Bucureşti (22 martie), apoi va evolua pe teren propriu, cu Tricolorul (pe 25 martie).

S-a decis gazda finalei Cupei

Altfel, federaţia a stabilit ca finala “Cupei Românei”, în care Arcada va juca în compania sălăjenilor de la Volei Municipal Zalău, să aibă loc la Piatra Neamţ. Aceasta va fi ultima partidă a sezonului, urmând să aibă loc pe 30 aprilie. Este pentru prima dată când gălăţenii ajung în această ipostază, de a juca finala “Cupei României”. 

În ceea ce priveşte campionatul feminin al Diviziei A1, echipa gălăţeană CSU va juca în grupa locurilor 7-12, pornind de pe penultimul loc. Gălăţencele vor juca astăzi, în deplasare, cu Penicilina Iaşi (ora 17,00), iar peste patru zile cu CSU Medicina Tg. Mureş (acasă, 22 martie, ora 18,00).

Citit 1633 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2017 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.