Imprimă această pagină

Phoenix, înfrângere după un meci echilibrat
Foto: Tony Gugino în acţiune în meciul câştigat în faţa formaţiei SCM U Craiova / Foto Sonia Baciu

Phoenix, înfrângere după un meci echilibrat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE: Phoenix a pierdut, scor 84-86, în fața formației SCM U Craiova, într-un meci disputat luni seară, la Galați.


Baschetbaliştii de la Phoenix vor juca, astăzi, de la ora 19,00, cu SCM U Craiova, pe teren propriu, într-un meci ce contează pentru etapa a 27-a, ultima din turul fazei secunde a Ligii Naţionale  (LN), pentru locurile 7-10.

Gălăţenii vin după două victorii importante, care îi menţin în lupta pentru play-off, şi abordează partida de pe locul 8, cu 27 de puncte, în timp ce adversarii se află pe locul 9, cu 25 de puncte.

În confruntările directe dintre Phoenix şi Craiova, fiecare dintre cele două adversare s-a impus în meciul jucat pe teren propriu: 80-69, în tur, la Craiova, respectiv 83-82, în retur, la Galaţi, după o partidă foarte disputată. 

Meciul din această seară va fi transmis de postul tv Digisport 3. 

În cealaltă partidă a seriei, Dinamo a învins, scor 85-71, BC Mureş Tg. Mureş, într-un meci disputat duminică seara. BC Mureş se menţine pe primul loc în a doua grupă valorică, cu 30 de puncte, iar Dinamo, cu 27 de puncte se află pe locul 3 al seriei. 

Altfel, echipa feminină va juca marţi, 21 martie, de la ora 19.00, cu CSU Olimpia Braşov, într-un meci din ultima etapă a fazei secunde din Liga Naţională (locurile 1-6).

Phoenix se află într-o situaţie de criză, atât al evoluţiei sportive, cu o serie de patru înfrângeri consecutive, cât şi de lot, ca urmare a plecării a trei dintre jucătoarele străine, acestea invocând întârzierile salariale, astfel că misiunea echipei antrenate de Eugenio Rodrigues este una dificilă, mai ales în privinţa ultimei faze a campionatului, play-off-ul.

Phoenix abordează meciul de pe locul al cincilea, cu 39 de puncte, în timp ce braşovencele se află pe locul 4, cu 42 de puncte. În cele patru meciuri directe, din acest sezon, trei în campionat şi unul în Cupă, Phoenix a reuşit o singură victorie, scor 89-76, în deplasare, în turul fazei secunde.

Indiferent de rezultatul de marţi seară, cele două echipe se vor menţine pe aceleaşi locuri în clasament şi vor fi adversare în primul tur din play-off. Se joacă după sistemul „cel mai bun din trei partide”, urmând ca primul meci să se dispute la Braşov, iar cel de-al doilea la Galaţi.

Citit 1583 ori Ultima modificare Luni, 20 Martie 2017 23:30

Sonia Baciu