Imprimă această pagină

Echipa gălățeană de volei ARCADA a rămas în lupta pentru titlul de campioană. Cât de importantă este victoria de la Craiova
Foto: Foto Sonia Baciu

Echipa gălățeană de volei ARCADA a rămas în lupta pentru titlul de campioană. Cât de importantă este victoria de la Craiova
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa masculină de volei Arcada a ieşit cu bine din prima deplasare dintre cele de pe terenul celor trei contracandidate la primul loc, câştigând cu 3-2 în fieful celor de la SCM "U" Craiova, rezultat care o menţine în luptă pentru titlul de campioană.

Arcada, chiar dacă a luat numai două din cele trei puncte puse în joc, a evitat astfel ca avansul celor de la Steaua, VM Zalău şi SCM "U" Craiova să se mărească până la o cotă aproape insurmontabilă, mai ales că nu a lipsit mult ca acest joc din prima etapă a grupei locurilor 1-6 să se încheie cu toate punctele în contul echipei craiovene. Arcada a fost condusă cu 2-0 la seturi, iar o înfrângere cu 3-0 sau 3-1 ar fi însemnat şase puncte plus pentru olteni şi şapte faţă de Steaua şi Zalău, faţă de două, respectiv, cinci, cât este acum.

Antrenorul secund Marian Apostu a apreciat importanţa acestui rezultat, spunând că astfel Arcada poate să rămână în lupta pentru primul loc. „O înfrângere ar fi fost un pas mare înapoi pentru noi, iar prin această victorie nu suntem scoşi din lupta pentru titlu. Băieţii s-au mobilizat foarte bine şi au reuşit să întoarcă rezultatul. Puterea aceasta de revenire o aşteptam de ceva vreme”, a spus tehnicianul gălăţean.

Filip Despotovski, căpitanul echipei, crede că a contat mult revenirea din partea a doua a setului secund, chiar dacă a fost pierdut cu 26-24: „Cred că a decis revenirea din setul doi, de la 18-11 pentru Craiova. Atunci am reintrat în joc”. Voleibalistul macedonean a subliniat importanţa victoriei, mai ales că anticipează că nimeni nu va mai câştiga la Craiova. „În acest minicampionat, cred că o să fim singura echipă cu victorie la Craiova, iar asta va conta foarte mult. O înfrângere cu 3-0 nu ne scotea din luptă, dar ne forţa să câştigăm toate meciurile, lucru foarte greu de realizat. Astfel, cu aceste două puncte, suntem iar în joc pentru titlu”, a adăugat ridicătorul echipei gălăţene.

Despotovski s-a declarat optimist în ceeea ce priveşte lupta pentru titlu, unde crede că Arcada are avantajul lotului mai numeros, în condiţii de valoare ridicată, faţă de adversare. „Se joacă într-un ritm nebun, dar noi şi Craiova avem un mare avantaj faţă de celelalte echipe. Avem un lot mai mare, iar acest fapt contează foarte mult după etapele 3-4, când o să obosească toată lumea. Acasă ar trebui să câştigăm toate meciurile, în faţa publicului nostru. Acum avem un nou antrenor, care ne-a pregătit foarte bine pentru meciul acesta. S-a văzut o schimbare majoră faţă de meciurile trecute de la Craiova. Dacă ne menţinem acest ritm, nu ar trebui să avem probleme”, a completat Despotovski.

În celelalate două partide din prima etapă a grupei 1-6: VM Zalău - Tricolorul Ploieşti 3-1 şi Steaua - CSM Bucureşti 3-0. În clasament, pe primele patru locuri: 1. Steaua - 56 puncte, 2. VM Zalău - 56 p, 3. SCM U Craiova - 53 p, 4. Arcada 51 puncte.

În etapa următoare, Arcada va juca mâine, tot în deplasare, cu CSM Bucureşti.

”O înfrângere cu 3-0 ne forţa să câştigăm apoi toate meciurile, foarte greu de realizat. Astfel, cu aceste două puncte, suntem iar în joc pentru titlu”, a declarat Filip Despotovski, voleibalist Arcada Galaţi.

Citit 1932 ori Ultima modificare Luni, 20 Martie 2017 17:07

Marian Căpăţînă