Fetele de la Phoenix au încheiat sezonul regulat cu o victorie de moral

Fetele de la Phoenix au încheiat sezonul regulat cu o victorie de moral
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În ultimul meci din faza secundă a Ligii Naționale de baschet feminin (locurile 1-6), unul fără miză deoarece rezultatul obținut nu mai putea schimba ordinea în clasament înainte de play-off, Phoenix a câștigat, scor 92-73 (46-38), în fața formației CSU Olimpia Brașov. 

Cele două echipe s-au prezentat cu două loturi diferite față de cele cu care au evoluat pe parcursul sezonului regulat. Phoenix se află în perioada de ”reorganizare” ca urmare a plecării a trei dintre jucătoarele americance de bază care făceau parte din angrenajul echipei, în timp ce brașovencele au făcut deplasarea fără patru dintre baschetbalistele străine, antrenorul Calancea alegând să le menajeze pe acestea, mai ales că meciul părea unul facil.

Gălățencele au început partida mai greu, dar și-au intrat în ritm în primele minute ale sfertului al doilea, când au preluat conducerea, 27-25 (min. 13), ca apoi meciul să curgă într-un singur sens.

Romina Filip, căpitanul echipei Phoenix, consideră că echipa sa a avut o misiune mai grea decât a arătat-o scorul. ”Este destul de greu să formezi o echipă în doar câteva zile. Suntem colege de atâta timp, însă niciodată nu am jucat în această formulă. Este greu când jucătoare care nu au avut prea multe minute pe teren sunt acum aproape titulare, însă nu avem ce să facem. Trebuie să mergem înainte și să terminăm campionatul cu capul sus. Chiar dacă meciul era fără miză, noi am încercat să facem un antrenament în care să folosim toate jucătoarele pentru că în meciurile următoare va fi mult mai greu”, a declarat Romina Filip.

Cea mai bună jucătoare de la Phoenix a fost Kerah Nelson, care a reușit ”double-double”, cu 26 de puncte, 14 recuperări și 3 pase decisive. Alte două baschetbaliste gălățence au făcut ”double-double”, Romina Filip, cu 19 puncte (4 X 3p), 15 recuperări și 4 pase decisive, respectiv MyNeshia Mckenzie - 12 puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive. Celelalte realizatoare de la Phoenix au fost: Jeanette Jackson - 19 puncte, 8 recuperări, 2 ”assists”; Alexandra Dumitrache 7 p., 4 r., 3 a.; Bianca Fota 6p, 4 r, 1 a; Denisa Fota 3 puncte. A mai jucat și Florentina Grigoraș.

După acest rezultat, Phoenix se menține pe locul 5, iar în primul tur din play-off va juca, duminică, ora 19.00, cu CSU Olimpia Brașov (locul 4), în deplasare. Se joacă pe sistemul ”două victorii din trei partide”, cu primul meci pe terenul celei mai bine clasate echipe. Al doilea joc se va disputa, joi, 30 martie, la Galați.

Clasamentul final al primei grupe valorice este următorul: 1. Sepsi Sf. Gheorghe - 54 puncte, 2. Universitatea Cluj - 48 p, 3. CSM Târgoviște - 46 p, 4. CSU Olimpia Brașov - 43 p, 5. Phoenix - 41 p, 6. CSM Satu Mare - 38 puncte. Ultimele două echipe care vor juca în play-off sunt ICIM Arad (35 p) și CSBT Alexandria (34 p), ordinea pe care o vor avea la finalul sezonului regulat urmând să fie stabilită în această seară, când cele două vor avea meci direct în grupa a doua valorică.

Citit 1132 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Martie 2017 11:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.