Două MECIURI cu miză mare la Sala “Dunărea”
Foto: Foto Sonia Baciu

Două MECIURI cu miză mare la Sala “Dunărea”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Toate drumurile duc la “Sală” în această după-amiază, acolo unde voleibaliştii de la Arcada trebuie să câştige la scor de trei puncte în lupta pentru titlu, în timp ce baschetbaliştii au neapărat nevoie de victorie pentru intrarea în play-off.

Primul eşalon de volei masculin, Divizia A1, programează în acest weekend jocurile etapei a trei din faza secundă. Un meci important în grupa locurilor 1-6 are loc, astăzi, la Galaţi, unde Arcada primeşte replica celor de la Tricolorul Ploieşti. Calculul hârtiei indică favorită formaţia gălăţeană, care ocupă locul 4, cu 54 puncte, faţă de numai 46 ale echipei ploieştene, aflată pe poziţia a cincea, dar nu se anunţă deloc un meci facil pentru Arcada.

Formaţia gălăţeană pare că a depăşit perioada nefastă din a doua parte a returului sezonului regulat, având patru victorii consecutive, printre care şi cea foarte importantă de pe terenul campioanei SCM "U" Craiova. În clasament, având parte şi de rezultate favorabile în jocurile contracandidatelor, Arcada a recuperat din distanţa faţă de primele trei clasate şi acum este la egalitate de puncte cu SCM "U" Craiova (locul 3), cu trei puncte în urma celor de la Steaua (locul 2), respectiv, patru puncte faţă de liderul VM Zalău.

Astfel, pentru a nu strica tot ce a acumulat cu trudă în ultimele jocuri şi a nu-şi diminua şansele în lupta pentru atingerea obiectivului, titlul de campioană, Arcada are nevoie de victorie la scor de trei puncte (3-0 sau 3-1), în faţa unui adversar incomod. Deşi nu mai poate pleca de pe locul 5, Tricolorul Ploieşti joacă fără presiune, din plăcere, şi are un lot destul de valoros, capabil să pună probleme oricui, aşa cum s-a întâmplat în etapa de la mijlocul săptămânii, când a învins SCM "U" Craiova pe teren propriu (scor 3-2). De altfel, în returul sezonului regulat, echipa ploieşteană a câştigat la Galaţi!

Întâlnirea are loc astăzi, ora 17.00, la Sala “Dunărea”. În această etapă este programat un meci direct în lupta pentru şefie, SCM "U" Craiova - Steaua, în timp ce VM Zalău are un meci relativ uşor, acasă, cu CSM Bucureşti.

La fete, grupa 7-12, CS Universitatea va juca, tot astăzi, dar în deplasare, cu SCM Piteşti. Gălăţencele au deplasat un lot de zece jucătoare, fără Roxana Petre - sancţionată disciplinar. 

Derbi pentru play-off, la baschet

În al doilea meci al cuplajului de la Sala “Dunărea”, baschetbaliştii de la Phoenix vor juca, de la ora 19.30, cu Dinamo, într-un meci contând pentru prima etapă a returului fazei secunde (grupa locurilor 7-10) din Liga Naţională, cele două formaţii aflându-se în duel direct pentru prinderea unui loc calificant în play-off.

Phoenix abordează partida de pe locul 8, cu 28 de puncte, iar Dinamo se află pe locul 10, cu o singură victorie mai puţin şi la egalitate (27 puncte) cu SCM "U" Craiova, ocupanta locului 9.

Dinamo vine după o victorie importantă în faţa liderului seriei, BC Mureş Tg. Mureş (scor 85-71), care a readus-o în lupta pentru play-off, în timp ce gălăţenii au pierdut, la limită, scor 84-86, cu SCM "U" Craiova, acasă.

Antrenorul Florin Nini spune că echipa sa are mare nevoie de victorie în acest meci. “Este dificil să faci calcule în acest campionat nebun. Avem clar nevoie de o victorie cu Dinamo pentru a ne menţine în luptă. Chiar dacă există multe lucruri care nu sunt de partea noastră, ne interesează să ne facem jocul, să avem evoluţii bune în faţa publicului şi să încercăm cât mai multe victorii", a declarat tehnicianul gălăţean.

Altfel, clubul Phoenix a primit invitaţia de a participa din toamnă în Liga Balcanică (BIBL), o decizie urmând să fie luată în funcţie de ce sumă îi va fi alocată la repartizarea bugetul pentru sport de la municipalitate.

Fetele încep playoff-ul

Echipa feminină Phoenix va juca, duminică, de la ora 19.00, în deplasare, cu formaţia CSU Olimpia Braşov, în primul meci din play-off, faza “sferturile de finală”. Al doilea va avea loc la Galaţi, joi, 30 martie. Se joacă după sistemul “cel mai bun din maxim trei meciuri”, iar dacă va fi egalitate la victorii după primele două jocuri, cel decisiv va avea loc la Braşov. Phoenix abordează disputa în plină “reconstrucţie”, după plecarea a trei jucătoare americane.

Citit 1291 ori Ultima modificare Vineri, 24 Martie 2017 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.