VICTORIE de trei puncte, cu un adversar incomod. Arcada confirmă că a revenit la nivel maxim
Foto: Foto Sonia Baciu

VICTORIE de trei puncte, cu un adversar incomod. Arcada confirmă că a revenit la nivel maxim
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa masculină de volei Arcada este din nou în sprint spre primul loc, reuşind să treacă cu bilanţ maxim, victorie cu 3-0, de dificilul meci de pe teren propriu cu Tricolorul Ploieşti.

Arcada a demostrat clar că şi-a regăsit cadenţa, după seria neagră dinspre finalul sezonului regulat, câştigând în minimum de seturi, sâmbătă, partida cu Tricolorul Ploieşti.

Primul set a a fost o reconfirmare că formaţia ploieşteană, cu victorie în returul sezonului regulat la Galaţi şi în etapa trecută în faţa campioanei en-titre SCMU Craiova, este un adversar foarte incomod, tenace şi capabil să pună probleme oricui. De la 11-11, Arcada s-a desprins la 14-11 şi apoi la 19-14, dar nu a scăpat de emoţii. Echipa ploieşteană a recuperat, a egalat la 21 şi a pus mari probleme în finalul de set, unde a condus, 22-23, a avut minge de set, 26-27, dar Arcada a avut forţa să reziste şi să se impună cu 29-27.

Setul secund a avut o desfăşurare similară, cu excepţia ultimei părţi, unde formaţia gălăţeană nu i-a mai permis adversarei să-i pună probleme: 11-11, 16-13, 22-19, 25-21. Apoi, al treilea act a fost dominat mult mai clar de Arcada, care a luat repede un avans consistent (12-5), pe care l-a menţinut şi chiar mărit până la final: 25-16.

Liviu Cristudor, voleibalist al echipei gălăţene, a apreciat că finalul favorabil al primului set a însemnat mult în desfăşurarea ulterioară a jocului: "Noi ne-am făcut meciul relativ uşor, ar fi fost altceva dacă nu câştigam primul set. Suntem într-o formă foarte bună şi sper să o ţinem tot aşa". Cristudor a mai spus că o condiţie importantă pentru obţinerea titlului de campioană este câştigarea tuturor meciurilor de pe teren propriu. "Etapa trecută a fost foarte bună pentru noi, Steaua şi Craiova au pierdut puncte, iar noi nu am cedat niciunul, inclusiv astăzi. Dacă o să continuăm să câştigăm toate meciurile de acasă şi unul-două din cele importante din deplasare, o să fim campioni", a adăugat voleibalistul echipei gălăţene.

Marian Apostu, antrenor secund Arcada, s-a declarat mulţumit de nivelul de joc al echipei sale. „Astăzi am prestat un joc bun, frumos. Chiar dacă au mai fost mici scăpări, sunt mulţumit de jocul echipei. A fost un meci destul de dificil, s-a văzut asta în primul set. Acolo cred că s-a decis soarta acestui meci, reuşind apoi să câştigăm şi meciul în trei seturi”, a spus tehnicianul gălăţean.

Au egalat şi pe Steaua

În celelalte două partide ale acestei a treia etape din grupa locurilor 1-6, SCMU Craiova a învins Steaua cu 3-0, pe teren propriu, cu acelaşi scor impunându-se şi VM Zalău, acasă, cu CSM Bucureşti. Astfel, Arcada a egalat la număr de puncte (57) şi pe Steaua, aflându-se pe locurile 2-4, împreună cu formaţia bucureşteană şi SCMU Craiova. Lider este VM Zalău, cu patru puncte avans.

Pentru Arcada, urmează două etape importante, în care va întâlni două dintre contracandidatele la primul loc: Steaua (în deplasare, miercuri, 29 martie) şi VM Zalău (acasă, sâmbătă, 1 aprilie).

În campionatul feminin, grupa locurilor 7-12, CSU Galaţi a mai bifat un meci fără set câştigat, 0-3 în deplasare cu SCM Piteşti, iar miercuri va juca pe terenul celor de la SCMU Craiova.

Citit 2298 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2017 14:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.