VICTORIE uriaşă pentru ieşirea de pe locul de baraj. Handbalistele echipei gălăţene CSU Danubius au reuşit surpriza etapei
Foto: Echipa gălăţeană, răspunzând, la finalul meciului, aplauzelor publicului vâlcean

VICTORIE uriaşă pentru ieşirea de pe locul de baraj. Handbalistele echipei gălăţene CSU Danubius au reuşit surpriza etapei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Handbalistele echipei gălăţene CSU Danubius au câştigat, scor 34-31, partida disputată duminică seară, în deplasare, cu HCM Rm. Vâlcea, rezultat care măreşte substanţial şansele de a urca de pe locul de baraj.

Evoluţie senzaţională şi rezultat pe măsură pentru echipa feminină de handbal CSU Danubius, în etapa a 22-a din Liga Naţională. Ţinând cont de valoarea lotului adversarei, HCM Rm. Vâlcea (locul 5 înaintea etapei), plus victoria vâlcencelor la Galaţi din tur, succesul obţinut acum de Danubius reprezintă una din marile surprize ale campionatului, mai ales prin maniera în care a fost obţinut.

CSU Danubius a dominat partida de la un capăt la altul, aflându-se la conducere permament, începând din minutul 7. De la 2-2 s-a desprins şi a ajuns ca încă din prima repriza să aibă un avantaj incredibil, de opt goluri (scor 6-14, min. 23), menţinut până în min. 47 (scor 19-26).

Ceva emoţii au fost spre final, când, şi pe fondul unor decizii de arbitraj favorabile gazdelor, HCM Rm. Vâlcea s-a apropiat la două goluri, 30-32 în penultimul minut. Momentul a fost depăşit cu o „boltă” a lui Krnic, din aruncare de la 7 metri, şi CSU Danubius s-a impus cu 34-31.

Antrenorul gălăţean Valeriu Costea era la final foarte entuziasmat de jocul şi mai ales de atitudinea handbalistelor sale. „Exemplar e puţin spus când vorbesc despre modul în care s-au mobilizat. Au contat mult şi cele trei meciuri de pregătire avute în pauză, fetele şi-au regăsit încrederea şi au demonstrat că pot, indiferent de ce adversar au în faţă. Toate au jucat la superlativ”, a spus tehnicianul gălăţean.

La fel de entuziasmat a fost şi Dan Pantea, preşedintele clubului. „Cred că a fost cea mai bună primă repriză de până acum. Am excelat la tot, apărare, atac, contraatac, poartă, Emilia Anghel a apărat senzaţional, în special în prima repriză. Toate fetele au fost remarcabile, arătând şi tărie de caracter, când au rezistat cu brio şi în condiţiile unor decizii ostile de arbitraj spre final. Un plus pentru Nataşa Krnic, care cred că a făcut meciul carierei”, a declarat Dan Pantea.

Golurile au marcate de Krnic 15, Cozma 5, Florea, Vlad, Livrinikj - câte 2, Chiricuţă 1.

Extrema Andreea Chiricuţă a fost ghinionista meciului. În condiţiile în care s-a întors de la echipa naţională cu dureri la genunchi, a intrat doar în ultimele minute, dar de ajuns pentru o altă accidentare: la faza golului marcat s-a ciocnit cu portarul advers şi s-a ales cu o fractură de piramidă nazală.

Urmează derbiul pentru locul 10

În urma acestei victorii, CSU Danubius a acumulat 14 puncte şi rămâne pe locul 11, primul sub linia ce delimitează echipele ce vor merge la barajul pentru rămânerea în Liga Naţională. Foarte important, s-a apropiat la doar trei puncte de echipa de pe locul 10, Măgura Cisnădie, pe care o va întâlni pe teren propriu, în etapa următoare, duminică 2 aprilie, de la ora 17.00. Cu o victorie în acest meci, în condiţiile unui program avantajos în ultimele etape, CSU Danubius şi-ar asigura în mare măsură urcarea pe locul 10. „Aştept gălăţenii să umple tribuna sălii, este importantă atmosfera în care vom juca”, a precizat antrenorul Valeriu Costea.

Citit 3893 ori Ultima modificare Luni, 27 Martie 2017 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.