VOLEI. Arcada joacă contra contracandidatelor la titlu. Două meciuri cu miză cât toată apa Dunării
Foto: Foto Sonia Baciu

VOLEI. Arcada joacă contra contracandidatelor la titlu. Două meciuri cu miză cât toată apa Dunării
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa masculină de volei Arcada Galaţi va juca, astăzi şi sâmbătă, două meciuri deosebit de importante în lupta pentru câştigarea campionatului, cu două dintre celelalte trei pretendente la titlu, Steaua şi VM Zalău.

În faza secundă a Diviziei A1, grupa locurilor 1-6, s-a ajuns înaintea ultimelor două etape din tur, cu patru formaţii aflate în lupta pentru titlul de campioană, în cel mai echilibrat sezon din ultimii ani. Pe primul loc este VM Zalău - 61 de puncte, urmată de trei echipe cu câte 57 de puncte, Steaua, SCM U Craiova şi Arcada. În condiţiile în care nu mai sunt foarte multe runde de jucat (şapte), meciurile directe dintre formaţiile amintite au caracter tot mai decisiv, două astfel de partide fiind programate astăzi: Steaua - Arcada (ora 20.15) şi VM Zalău - SCM U Craiova (ora 18.00, Digisport), în etapa a patra a turului.

Arcada, echipă aflată pe o curbă ascendentă, care i-a adus recuperarea diferenţei faţă de Steaua şi SCM U Craiova, nu are decât varianta victoriei în meciul de astăzi, de la Bucureşti, în faţa fostului lider. Apoi, va urma o altă partidă excepţională, sâmbătă, când va veni la Galaţi ocupanta primului loc, Volei Municipal Zalău, unde gălăţenii au din nou doar varianta succesului.

Liviu Cristudor, unul din jucătorii echipei gălăţene, spune că aceste două partide trebuie abordate cu o atitudine pe măsura mizei: “Trebuie să le abordăm la fel de serios ca pe cele din ultimele etape. Să luăm fiecare joc în parte, cu Steaua va fi o poveste, cu Zalăul, alta. Dacă luăm chiar şi două puncte la Bucureşti (n.r. - cazul unei victorii cu 3-2), cred că ar fi foarte bine”.

Marian Apostu, antrenorul secund de la Arcada, este de părere că echipa sa trebuie să fie concentrată să-şi facă jocul, fără să privească la rezultatele contracandidatelor. “Cel mai important este jocul nostru, să luăm noi cât mai multe puncte, pentru că am convingerea că celelalte echipe se vor mai încurca. Sunt două meciuri foarte importante, pe care trebuie să le abordăm la victorie. Încercăm să nu pierdem puncte, este important să scoatem cât mai mult din aceste două jocuri”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Fetele, derbiul ultimelor locuri

În competiţia feminină, grupa locurilor 7-12, echipa CS Universitatea va avea o nouă deplasare obositoare, după cea din weekendul trecut de la Piteşti. Formaţia gălăţeană joacă astăzi în Bănie, cu SCM U Craiova, „lanterna” competiţiei. Va fi un derbi al codaşelor, fetele de la CSU ocupând penultimul loc.

Citit 1031 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2017 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.