După aproape 40 de ani, Galaţiul - din nou pe scena HOCHEIULUI MONDIAL

După aproape 40 de ani, Galaţiul - din nou pe scena HOCHEIULUI MONDIAL
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Hocheiul mondial revine la Galaţi după 38 de ani. Precedentul turneu final s-a desfăşurat în 1979 şi a fost prima competiţie majoră de pe Patinoarul "Dunărea", proaspăt acoperit la acel moment.

Competiţia de anul acesta, contând pentru Divizia a II-a, Grupa A a Campionatului Mondial, va avea loc în perioada 3-9 aprilie. La acest turneu final sunt angrenate şase echipe: Australia, Belgia, Spania, Islanda, Serbia şi România.

Conform site-ului Federaţiei Internaţionale de hochei pe gheaţă (IIHF), primul meci al Campionatului Mondial de la Galaţi va fi pe 3 aprilie, între Australia şi Serbia (ora 13,00), urmat de jocul Spania - Islanda (ora 16,30), respectiv, duelul România - Belgia (ora 20,00).

De altfel, toate meciurile României se vor disputa de la ora 20,00, iar întregul campionat va fi transmis de TVR HD.

În ziua a doua (4 aprilie), România va juca cu Serbia, celelalte două partide fiind Islanda - Australia (ora 13,00) şi Spania - Belgia (ora 16,30). Pe 6 aprilie, România va întâlni selecţionata Islandei, Belgia va juca cu Serbia (ora 13,00), iar Spania cu Australia (ora 16,30). Pe 7 aprilie, România va juca cu Australia, Serbia cu Spania (13,00), iar Islanda cu Belgia (16,30). După o zi de pauză, pe 9 aprilie, România va încheia competiţia de la Galaţi contra reprezentativei Spaniei. Celelalte două meciuri ale zilei vor fi Belgia - Australia (ora 13,00) şi Serbia - Islanda (ora 16,30).

Şase dunăreni la "naţională"

Altfel, a fost anunţată componenţa lotului lărgit al echipei naţionale de seniori a României. Printre cei 31 de hocheişti aflaţi pe această listă se află şi şase jucători care au evoluat în acest sezon la Dunărea Galaţi: fundaşii Botond Flinta şi Nicuşor Luşneac, atacanţii Adrian Irimia, Mihail Georgescu, Levente Lorincz şi Ede Mihaly.

De asemenea, din colectivul tehnic al echipei României face parte şi antrenorul principal de la Dunărea, Marius Trandafir, care va conduce naţionala împreună cu Nelu Alexe.

"Principalul", campionul naţional al României

Antrenorul principal al “tricolorilor” este canadianul Martin Lacroix (48 de ani), “principalul” campioanei naţionale din acest an, Corona Braşov.

Sursa foto: Internet

"Am acceptat astăzi (n.r. - miercuri) numirea în funcţia de antrenor principal al echipei României. Este o nouă provocare, onoare şi responsabilitate pentru mine. Vom încerca la Galaţi să obţinem cele mai bune rezultate, în meciurile cu adversarele noastre şi eu cred că este posibil să terminăm pe primul loc şi să promovăm în grupa superioară. Ca primă măsură, voi încerca să institui o nouă mentalitate în rândul componenţilor echipei naţionale şi să pregătim cu seriozitate fiecare meci în parte. Pe unii dintre jucători îi cunosc, o parte dintre ei i-am antrenat la Braşov, dar îmi va face plăcere să-i descopăr şi pe ceilalţi convocaţi la echipa României, pentru meciurile Campionatului Mondial”, a declarat Martin Lacroix, pentru site-ul formaţiei braşovene.

Bilete la Patinoar şi online

Biletele pentru acest eveniment s-au pus în vânzare şi pot fi achiziţionate atât online, de pe site-ul www.bilete.ro, cât şi direct de la sediul Patinoarului ”Dunărea”.

Pentru meciurile României, preţurile vor fi de 20 de lei - adulţi şi 10 lei - copii, iar pentru celelalte partide ale competiţiei acestea vor fi de 10 lei, respectiv, 5 lei. Pentru tribuna oficială, costul unui bilet este de 25 de lei, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. De asemenea, se pot face abonamente, la preţul de 100 de lei (copii şi adulţi), cu acces la toate cele 15 jocuri.

Citit 11521 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 08:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.