FLORIN PIERSIC, „Cetăţean de Onoare” al oraşului Galaţi, îşi aniversează ziua de naştere
Foto: Sursa foto, banatulazi.ro

FLORIN PIERSIC, „Cetăţean de Onoare” al oraşului Galaţi, îşi aniversează ziua de naştere
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Unul dintre cei mai mari actori români, Florin Piersic, este astăzi la 80 de ani. Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca.

Florin Piersic voia să devină medic veterinar ca tatăl său, dar planurile s-au schimbat după ce, în liceu, la serbarea de sfârşit de an, a recitat "Nebuna" de George Coşbuc. În cei peste 50 de ani de carieră, Florin Piersic a interpretat roluri legendare.

Actorul a fost decorat, printre altele, cu Ordinul Meritul Cultural în 1967, iar în anul 2002, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

De-a lungul timpului, Florin Piersic a primit titlul de ''Cetățean de Onoare'' al mai multor orașe precum: Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București și Galați. În Cluj-Napoca, un cinematograf poartă numele actorului.

Cu doar o zi înainte să împlinească 80 de ani, Florin Piersic a devenit „Artist al Poporului”... moldovean, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, semnând decretul prin care i s-a acordat acest titlul onorific, pentru activitatea sa şi pentru contribuţia la relaţiile culturale bilaterale.

Citit 2265 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Ianuarie 2016 14:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.