România - CAMPIONA Europei la HANDBAL! Fetele VICTORIOASE de la CSM Bucureşti au revenit acasă
Foto: Sursa foto: Facebook - CSM București Oficial

România - CAMPIONA Europei la HANDBAL! Fetele VICTORIOASE de la CSM Bucureşti au revenit acasă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor, la sezonul de debut în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

CSM Bucureşti a învins, scor 29-26, după prelungiri şi executarea aruncărilor de la şapte metri, pe ETO Gyor, în finala turneului Final Four de la Budapesta.

Gyor a început mai bine finala Ligii Campionilor, disputată în sala Papp Laszlo din Budapesta şi a condus cu două goluri, în minutul 18, moment în care antrenorul lui CSM Bucureşti, Kim Rasmussen, a cerut time-out. Jocul campioanei României a fost mult mai eficient pe fază ofensivă şi la pauză, CSM Bucureşti a intrat cu un avantaj de un gol, 13-12.

Partea a doua a jocului a avut parte de multe răsturnări de situaţie. CSM Bucureşti s-a desprins la două goluri, 14-12 şi a avut şansa să ajungă la trei goluri diferenţă, însă Cristina Vărzaru a ratat. Gyor a revenit în meci, cu trei goluri consecutive şi a trecut în avantaj. Până la final, meciul a fost extrem de echilibrat şi niciuna dintre echipe nu a reuşit desprinderea. Formaţia maghiară a înscris cu 30 de secunde înainte de final, prin Anita Gorbicz, însă CSM a restabilit egalitatea prin Linnea Torstensson şi s-a terminat 22-22.

În prelungiri, Gyor a jucat mai bine în prima repriză de cinci minute şi a condus cu 24-23. CSM Bucureşti n-a cedat, iar finalul părţii secunde a fost la fel de tensionat. Campioana României a beneficiat de o aruncare de la 7 metri în ultimele, iar Isabelle Gullden a înscris pentru 25-25, iar finala s-a decis la loviturile de departajare. Brazilianca Mayssa Pessoa a făcut diferenţă, parând două aruncări de la 7 metri, iar CSM Bucureşti s-a impus cu 4-1 şi în final, cu 29-26. Golul decisiv a fost marcat de Aurelia Brădeanu.

Isabelle Gullden a reuşit un meci de excepţie, cu 14 goluri marcate. Totodată, handbalista suedeză a câştigat titlul de golgheter al Ligii Campionilor, cu 107 goluri marcate în acest sezon.

CSM Bucureşti este a treia echipă din România care cucereşte acest trofeu, primul în actualul format, după Şiinţa Bucureşti (1960-1961) şi Rapid Bucureşti (1963-1964).

Campioanele de la CSM au revenit la Bucureşti. Astăzi, 9 mai, cu începere de la ora 17,15, la Sala Rapid, fetele vor prezenta trofeul Ligii Campionilor.

IATĂ GOLUL VICTORIEI (Sursa video: ehfTV)

Citit 1398 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2016 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.