CANICULA încetineşte trenurile care circulă în sudul ţării

CANICULA încetineşte trenurile care circulă în sudul ţării
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează, printr-un comunicat de presă, că pentru desfăşurarea traficului în siguranţă în jumătatea de sud a ţării viteza de circulaţie a trenurilor a fost limitată la 70 km/h pentru trenurile de călători şi la 50 km/h pentru trenurile de marfă, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi implicit la nivelul şinei, unde acestea pot depăşi pragul de 50-55 de grade Celsius.

Reducerea vitezei de circulaţie în condiţii de vreme caniculară reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de toate administraţiile de cale ferată, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizare de vreme caniculară. În perioadele caniculare, personalul feroviar efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, prin verificarea directă a căii şi măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină, potrivit realitatea.net.

Vizate de această măsură sunt trenurile care tranzitează judeţele din jumătatea de sud a ţării, respectiv trenurile care circulă pe intervale de staţii de pe raza regionalelor CF Craiova, Bucureşti, Braşov şi Constanţa, unde la umbră au fost înregistrate, în weekend, temperaturi de 35-37 grade C. Astfel, afectate vor fi şi trenurile care circulă pe rutele Galaţi - Bucureşti, Galaţi - Braşov şi Galaţi - Constanţa.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA va impune toate măsurile necesare în această perioadă pentru desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă", a mai anunţat CFR.

Citit 1916 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2016 11:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.