EXERCIȚIU MILITAR de amploare, la Tulcea, cu sute de soldaţi din forţele terestre şi navale

EXERCIȚIU MILITAR de amploare, la Tulcea, cu sute de soldaţi din forţele terestre şi navale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 200 de militari din Forţele Terestre Române, din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti” şi din Forţele Navale Române, de la Batalionul 307 Infanterie Marină, participă, începând de luni şi până pe 30 septembrie, la exerciţiul multinaţional Platinum Lynx 16.5. Modulul de pregătire Platinum Lynx 16.5, care se desfăşoară în poligonul Babadag, din judeţul Tulcea, este parte a exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 16.

Potrivit Statului Major al Forţelor Terestre, militarii români se vor instrui împreună cu peste 300 de militari din Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Republica Moldova, Slovenia, Statele Unite ale Americii şi Ucraina. Antrenamentele cuprind trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţilor.

Platinum Lynx 16.5 are ca obiective creşterea interoperabilităţii între forţele participante, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea profesionalismului militarilor.

BSRF 16 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa, care se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contrainsurgenţă.

Citit 2341 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2016 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.