Război între Liviu Dragnea şi Dacian Cioloş | Preşedintele PSD acuză că a moştenit o gaură în buget

Război între Liviu Dragnea şi Dacian Cioloş | Preşedintele PSD acuză că a moştenit o gaură în buget
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liviu Dragnea a anunţat, duminică seară, 8 ianuarie, că va face o comisie parlamentară de anchetă, pentru că "s-au găsit probleme mari în Guvern"

Liderul PSD susţine că bugetul are o gaură de 10 miliarde de lei. „Din păcate, Klaus Iohannis nu le-a cerut explicaţii premierului Cioloş sau ministrului Anca Dragu pentru ce s-a întâmplat la Finanţe, la finalul anului. Facem o comisie parlamentară de anchetă pentru că este ilegal ce s-a întâmplat acolo. Au făcut o rectificare pozitivă în noiembrie. Acum totul ne arată că veniturile sunt mai mici. Asta e ilegal. Cine a minţit trebuie să plătească. Bugetul are o gaură de 10 miliarde de lei. Asta trebuia să ceară preşedintele. Vom cere noi însă aceste explicaţii. I-am cerut ministrului de Finanţe să facă o verificare clară în minister", a declarat Liviu Dragnea. Liderul PSD a susţinut că se află în situaţia în care "bugetul României pe 2017 are o gaură de 10 miliarde de lei, pe care sigur că o să o acoperim, dar care puteau să se ducă în lucruri bune pentru români".

"Nu ştie pe unde să scoată cămaşa"

Reacţia fostului premier Dacian Cioloş nu a întârziat să apară. Acesta a declarat, ieri, citat de Hotnews, că „gaura de zece miliarde în buget” pe care ar fi găsit-o Liviu Dragnea nu există şi că declaraţiile reprezintă „o scamatorie” a liderului social-democrat, care este „conştient că nu ştie pe unde să scoată cămaşa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală".

„Confruntat probabil cu câteva cifre şi realităţi ale economiei româneşti, pe care eu le tot spun de câteva luni, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie (…) îşi acoperă nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă (…) Pentru orice om cu minime cunoştinţe economice, o astfel de "gaură" ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decât cele prognozate şi, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar - ceea ce nu este cazul. Această „gaură” nu există”, a afirmat fostul prim-ministru.

Citit 985 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.