UPDATE | Actorul Ion Besoiu va fi înmormântat sâmbătă

UPDATE | Actorul Ion Besoiu va fi înmormântat sâmbătă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: Ion Besoiu va fi înmormântat sâmbătă, 21 ianuarie, la Cimitirul Bellu. Trupul neînsufleţit al artistului va fi depus joi, 19 ianuarie, la Cimitirul Bellu şi ţinut până sâmbătă, la 9,30. După care va ajunge şi la Teatrul Bulandra, instituţie pe care a condus-o timp de 12 ani, unde oamenii care l-au iubit îi pot aduce un ultim omagiu. Tot sâmbătă, în jurul orei 13,00, va avea loc slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu, undeva într-un colţ de pe Aleea Artiştilor, acolo unde Ion Besoiu are locul de veci, dar şi unde se odihneşte cea de-a patra sa soţie, Luminiţa Marcu Besoiu, decedată în urmă cu 10 ani, a relatat evz.ro.


A murit actorul Ion Besoiu | Unul dintre cei mai cunoscuţi actori români, Ion Besoiu, a murit miercuri la vârsta de 85 de ani, la institutul pentru boli cardio-vasculare „Iliescu” din Capitală.

Actorul a avut zeci de roluri în filme şi seriale TV.

În cariera sa teatrală, a interpretat numeroase roluri alături de mari actori ai scenei românești. Printre numeroasele piese în care a fost distribuit se numără: „Livada de vișini” de A.P. Cehov (1967), „Pescărușul” de A.P. Cehov (1977), „Hamlet" de William Shakespeare (1985), „Visul unei nopți de vară" de William Shakespeare (1991), „Trei surori" de A.P. Cehov (1995), „Caligula" de Albert Camus (1996), „Mutter Courage" de Bertolt Brecht (1999), „Există nervi" de Marin Sorescu (2001), „Oblomov" după I.A. Goncearov (2003).

De asemenea, are o bogată filmografie, peste 80 de filme, dintre care amintim: „Furtuna”, „Neamul Șoimărestilor”, „Haiducii”, „Răscoala”, „Mihai Viteazul”, „Ciprian Porumbescu”, „Păcală”.

Sursa: digi24.ro - 18 ianuarie

Citit 3016 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2017 12:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.