Aeroporturile Henri Coandă şi Băneasa, în topul european al creşterii traficului aerian în anul 2016

Aeroporturile Henri Coandă şi Băneasa, în topul european al creşterii traficului aerian în anul 2016
Aeroport Henry Coandă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

 

Cele două aeroporturi din Bucureşti au fost clasate de către Airports Council International – Europe în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în anul 2016, potrivit unui comunicat emis luni de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

La categoria aeroporturilor cu 5 – 10 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB), care a avut o creştere de 18,3% a traficului aerian, a ocupat al patrulea loc, după aeroporturile Berlin Schoenefeld, Larnaca (Cipru) şi Faro (Portugalia), fiind urmat de aeroportul din Porto.

Potrivit datelor transmise de CNAB, Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu a ocupat al treilea loc european, la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, unde clasamentul este: Oradea, Iaşi, Bucureşti Băneasa (cu o creştere de 121,8% a traficului aerian), Bruges şi Harkov (Ucraina).

În 2016, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri pe an, pe primul loc se clasează Dublin, urmat de Barcelona El Prat, Amsterdam, Copenhaga şi Madrid. La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri pe an, primele locuri sunt ocupate de aeroporturile Alicante, Malaga, Koln-Bonn, Varşovia şi Birmingham.

Sursa: mediafax.ro

Citit 1057 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2017 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.