Pe ce cheltuie ministerele României BANII PUBLICI

Pe ce cheltuie ministerele României BANII PUBLICI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice vrea să cumpere mai multe cuptoare cu microunde, dar şi frigidere pentru două direcţii suport, potrivit datelor SEAP. Astfel, va fi organizată o licitaţie pentru achiziţia a două cuptoare cu microunde şi şapte frigidere, în valoare totală de 5.500 de lei.

Nici Camera Deputaţilor sau MAE nu se lasă mai prejos, aceste instituţii lansând licitaţii pentru poliţe RCA, în timp ce Ministerul Transporturilor vrea să achiziţioneze telefoane "smartphone de ultimă generaţie".

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), ministerul Dezvoltării, condus de Sevil Shaiddeh, îşi propune să achiziţioneze două cuptoare cu microunde, pentru Direcţia Autorizare programe şi Direcţia generală management financiar, resurse umane şi achiziţii, dar şi şapte frigidere. Costul maxim al cuptoarelor cu microunde nu poate depăşi suma de 667 de lei, în timp ce în cazul frigiderelor, dintre care cinci au o singură uşă,  vorbim de o investiţie maximă de 4.800 de lei.

Tot din datele SEAP, aflăm că o licitaţie pentru poliţe RCA a fost lansată de Camera Deputaţilor, în valoare totală de 259.500 de lei, iar Ministerul Afacerilor Externe vrea poliţe RCA pentru 785 de autovehicule, a căror valoare estimată este de 579.287,9 lei.

Telefoane inteligente, la Transporturi

Ministerul Transporturilor a lansat o licitaţie pentru servicii de telefonie fixă, mobilă şi transmisie de date. Potrivit anunţului, Ministerul Transporturilor intenţionează să achiziţioneze servicii de telefonie fixă pentru 131 de posturi telefonice şi să cumpere 300 de abonamente de telefonie mobilă. În ceea ce priveşte telefonia mobilă, Ministerul Transporturilor cere câştigătorului să decodeze aparatele existente şi să ofere, potrivit caietului de sarcini, minimum 50 de terminale care trebuie să fie de tip smartphone. Alte 30 de telefoane să fie de tip ”smartphone de ultimă generaţie”.

Toate aceste investiţii vor fi realizate din bani publici. Perioada contractelor pentru care vor fi organizate aceste licitaţii este de doi ani şi nouă luni.

Citit 1723 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2017 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.