LOVITURĂ DE IMAGINE | Dacian Cioloş a fost invitat să intre în USR

LOVITURĂ DE IMAGINE | Dacian Cioloş a fost invitat să intre în USR
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nicuşor Dan, preşedintele USR, i-a transmis în mod oficial fostului premier Dacian Cioloş invitaţia de a se alătura partidului, deşi nu părea să fie de acord cu această idee venită din rândurile membrilor. De asemenea, Nicuşor Dan a mai lăsat de înţeles că, în cazul în care adeziunea lui  Cioloş la USR ar avea loc până în luna mai, acesta ar putea candida la orice funcţie.

În opinia lui Nicuşor Dan, “important este că o majoritate îl doreşte în USR (pe Dacian Cioloş - n.r.) şi, pentru că lucrul acesta se întâmplă, o invitaţie formală i-a fost adresată, pentru un dialog în ce condiţii ar dori să vină”.

Argumente pro şi contra

“Argumentele pro sunt că ar aduce un plus de profesionalism USR-ului, că ar aduce un plus de notorietate şi ar face un transfer de credibilitate, dar ar aduce şi un plus de leadership. Astea sunt pe scurt argumentele pro şi ele sunt majoritare în USR”, a mai explicat Nicuşor Dan.

Cu toate acestea, există şi voci care nu sunt de acord cu venirea lui Dacian Cioloş în USR. “Argumentele minoritare sunt că, prin diferenţa mare de notorietate, USR s-ar putea transforma în partidul lui Cioloş. Prin asta, pe de o parte, s-ar limita imaginea de partid antisistem, diferenţa de imagine faţă de PNL. Atâta timp cât Dacian Cioloş a negociat cu PNL, a fost pe afişele PNL, multă lume îl percepe apropiat de PNL", a declarat actualul lider al USR.

Preşedinţii de filiale îl vor pe Cioloş 

Chestionat cu privire la existenţa unui vot în legătură cu invitarea fostului premier în USR, Nicuşor Dan a spus că dorinţa a fost a preşedinţilor de filială, astfel că mingea este în terenul lui Dacian Cioloş. Acelaşi lucru se poate spune şi despre o posibilă candidatură a lui Dacian Cioloş la fotoliul de lider al Uniunii.

“Noi o să avem un congres în 12-14 mai, la Cluj-Napoca, şi toate funcţiile din USR vor fi alese la acel congres. Conform Statutului, orice membru USR poate să candideze la orice funcţie. Deci în situaţia în care domnul Cioloş vine în USR până atunci, poate să candideze la orice funcţie”, a conchis Nicuşor Dan.

Citit 1212 ori Ultima modificare Marți, 21 Martie 2017 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.