ATENȚIE, pentru a NU vă ÎMBOLNĂVI: Opt preparate care ar trebui consumate reci

ATENȚIE, pentru a NU vă ÎMBOLNĂVI: Opt preparate care ar trebui consumate reci
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În ceea ce priveşte reîncălzirea mâncării, care poate deveni astfel toxică, specialiştii au un cuvânt de spus. Potrivit Agenţiei pentru Standardele în Mâncare, trebuie să evităm să încălzim unele preparate pentru a nu ne afecta bunul mers al corpului şi pentru a nu petrece restul zilei la toaletă, arată The Mirror.

Iată care sunt cele opt mâncăruri care nu se reîncălzesc:

Ţelina - este bună în supă, însă, atunci când o reîncălziţi, scoateţi ţelina din ea. Nitraţii din legumă pot fi o problemă, întrucât căldura îi poate transforma în substanţe toxice.
Ouăle - preparatele care conţin ou pot fi reîncălzite în siguranţă, însă feriţi-vă de ouăle fierte sau amestecate; reîncălzirea lor vă poate îmbolnăvi.
Spanacul - asemenea ţelinei, nitraţilor din el "nu le place" să fie reîncălziţi şi pot deveni cancerigeni.
Ciupercile - trebuie mâncate la scurt timp de la gătire, o regulă simplă pentru a nu cauza stomacului cu proteinele deteriorate din ele.
Cartofii - dacă sunt lăsaţi să se răcească la temperatura camerei şi apoi sunt băgaţi la frigider, pot fi mediul ideal pentru apariţia botulismului, iar la reîncălzire riscul creşte.
Puiul - Reîncălzirea cărnii de pui, după ce a fost ţinută în frigider, poate cauza probleme digestive.
Sfecla - bogată în nitraţi, această legumă poate cauza dureri de burtă, aşa că este mai bine să fie consumată rece, după ce a fost gătită.
Orezul - Este una dintre cele mai reîncălzite mâncăruri, însă poate deveni toxic după reîncălzire.

Sursa foto: adevarul.ro

Citit 2240 ori Ultima modificare Duminică, 07 Februarie 2016 14:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.