În ceea ce priveşte reîncălzirea mâncării, care poate deveni astfel toxică, specialiştii au un cuvânt de spus. Potrivit Agenţiei pentru Standardele în Mâncare, trebuie să evităm să încălzim unele preparate pentru a nu ne afecta bunul mers al corpului şi pentru a nu petrece restul zilei la toaletă, arată The Mirror.
Iată care sunt cele opt mâncăruri care nu se reîncălzesc:
Ţelina - este bună în supă, însă, atunci când o reîncălziţi, scoateţi ţelina din ea. Nitraţii din legumă pot fi o problemă, întrucât căldura îi poate transforma în substanţe toxice.
Ouăle - preparatele care conţin ou pot fi reîncălzite în siguranţă, însă feriţi-vă de ouăle fierte sau amestecate; reîncălzirea lor vă poate îmbolnăvi.
Spanacul - asemenea ţelinei, nitraţilor din el "nu le place" să fie reîncălziţi şi pot deveni cancerigeni.
Ciupercile - trebuie mâncate la scurt timp de la gătire, o regulă simplă pentru a nu cauza stomacului cu proteinele deteriorate din ele.
Cartofii - dacă sunt lăsaţi să se răcească la temperatura camerei şi apoi sunt băgaţi la frigider, pot fi mediul ideal pentru apariţia botulismului, iar la reîncălzire riscul creşte.
Puiul - Reîncălzirea cărnii de pui, după ce a fost ţinută în frigider, poate cauza probleme digestive.
Sfecla - bogată în nitraţi, această legumă poate cauza dureri de burtă, aşa că este mai bine să fie consumată rece, după ce a fost gătită.
Orezul - Este una dintre cele mai reîncălzite mâncăruri, însă poate deveni toxic după reîncălzire.
Sursa foto: adevarul.ro