ATENȚIONARE medicală privind ASTMUL. Află DETALII

ATENȚIONARE medicală privind ASTMUL. Află DETALII
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astmul este o maladie cronică tot mai răspândită, care afectează 334 de milioane de persoane din întreaga lume. Boala poate fi chiar fatală, dacă nu este tratată corespunzător, avertizează medicii, cu prilejul Zilei mondiale de combatere a astmului, marcată anual în prima zi de marţi a lunii mai, transmite AFP.

Această boală constă în inflamarea cronică a bronhiilor, fapt provoacă probleme respiratorii şi crize de tuse. Ea afectează toate grupele de vârstă şi, de multe ori, începe în copilărie. Este "cea mai frecventă boală cronică a copiilor" şi există în toate ţările, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În Europa, sunt depistate 30 de milioane de cazuri de astmatici, iar 15.000 de oameni mor în fiecare an în timpul unei crize provocate de această afecţiune, potrivit ''European Federation of Asthma and Allergy Associations (ESA), federaţie care reuneşte 38 de asociaţii din 24 de ţări europene. "Cu un tratament adecvat şi cu un răspuns corespunzător la tratament, simptomele ar putea fi ţinute sub control mai bine, iar numărul de atacuri de astm ar putea fi redus", consideră ESA.

Citit 4080 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Mai 2016 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.