Cum să alegi crema de protecţie solară potrivită

Cum să alegi crema de protecţie solară potrivită
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Alegerea unei creme de protecţie solară devine din ce în ce mai dificilă, având în vedere gama tot mai largă de produse din care poţi alege. Nu ştii pentru ce să optezi? Iată câteva informaţii utile care îţi pot fi de folos.

Cremă solară cu filtru sintetic

Cremele solare cu filtru sintetic conţin compuşi de carbon (oxibenzon şi octinoxat) care absorb razele UV şi le eliberează ca energie, sub formă de căldură.
De ce să ţii cont: cremele de protecţie solară cu filtru sintetic au nevoie de 20 de minute pentru a acţiona. Ele te protejează numai dacă sunt aplicate corect, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Dacă utilizezi o formulă spray, nu o aplica pe faţă sau pe pielea copiilor. Fii precaut dacă ai o piele sensibilă, căci substanţele chimice de sinteză o pot afecta. Alege produsele fără ulei, deoarece acestea pot bloca porii, ducând astfel la apariţia coşurilor sau a altor infecţii ale pielii.

Cremă solară cu filtru mineral

Cremele solare cu filtru mineral conţin ingrediente precum oxidul de zinc sau dioxidul de titaniu, substanţe care blochează fizic razele UV şi nu le absorb, aşa cum o fac cremele cu filtru chimic.
De ce să ţii cont: cremele de protecţie solară cu filtru mineral acţionează imediat şi sunt o opţiune ideală când te duci la plajă şi nu vrei să te dai cu cremă de protecţie înainte. Cremele cu filtru mineral sunt mai dense şi trebuie întinse temeinic pe piele. Aceste produse sunt o opţiune mai bună pentru persoanele cu piele sensibilă, pentru că nu se absorb în piele.
Inconvenientul ar fi că ele rămân la suprafaţa pielii, au un aspect albicios şi nu sunt „estetice”, aşa cum sunt cele cu filtru chimic, pe care nici nu le observi pe piele. Indiferent de modelul pe care îl alegi, ai grijă să-l aplici de fiecare dată, indiferent de anotimp. Razele soarelui acţionează chiar şi prin nori, atrag atenţia medicii dermatologi.
Înainte de a pune în aplicare sfaturile noastre, cereţi sfatul medicului!

Sursa: sfatulparintilor.ro

Citit 2340 ori Ultima modificare Luni, 20 Iunie 2016 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.