ALIMENTE mai sănătoase când sunt gătite

ALIMENTE mai sănătoase când sunt gătite
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Îţi place să mănânci sănătos şi, chiar dacă nu ai adoptat un stil de viaţă raw vegan, mâncarea "crudă" nu îţi displace. Există, însă, anumite alimente care sunt mai sănătoase dacă au fost gătite.

Spanacul

Această legumă cu frunze verzi este bogată în calciu, fier şi magneziu. Însă, pentru a te bucura din plin de beneficiile ei, ar trebui să o consumi doar gătită, relatează site-ul sanatate.bzi.ro. În acest caz, cantitatea de calciu din spanac se va tripla.

Kale

Gătită, kale nu mai este deloc apetisantă. Însă este foarte sănătoasă. Bogată în fibre, kale este cel mai mare inamic al colesterolului, atunci când este preparată termic. Supa minestrone de kale este un preparat cu care sigur nu vei da greş.

Ciupercile

Fac parte din rândul celor mai controversate legume. În stare crudă, ele au o consistentă greu digerabilă. Însă, dacă le găteşti, lucrurile se schimbă radical. Ciupercile nu doar că vor avea o structură uşor de digerat, dar nu va exista nici riscul să ingerezi toxine sau alte bacterii ce îşi fac veacul printre franjurii ciupercii. Ciuperci gătite poţi mânca în sandvişuri, în salate sau cu orez ori le poţi transforma într-o gustare în sine, dacă le coci în cuptor.

Morcovii

Ca şi ciupercile, morcovii nu sunt foarte uşor de digerat. Dar, măcar în stare crudă, pot reprezenta un desert delicios şi sănătos. Însă, dacă îi găteşti, nu doar că te vei asigura că îi vei digera mai uşor, dar te vei bucura şi de maximum de beneficii pe care ţi le oferă. Morcovii fac parte din categoria alimentelor care sunt mai sănătoase atunci când sunt gătite, pentru că, prin preparare termică, se activează o importantă cantitate de betacaroten, antioxidant care se transformă în vitamina A şi îmbunătăţeşte sănătatea ochilor.

Roşiile

De obicei, mâncăm roşii crude, în salate, cu brânză, în sandvişuri... Se spune despre roşii că sunt un bun apărător împotriva cancerului. Aşa este, însă afirmaţia este valabilă doar în cazul în care acestea sunt gătite. Atunci când sunt preparate termic, licopenul aflat în compoziţia roşiilor creşte cu cel puţin 30 la sută. Astfel, pastele cu sos de roşii ori supa de roşii reprezintă nu doar nişte simple preparate culinare gustoase şi slab calorice, ci şi mâncăruri foarte sănătoase. CITEȘTE MAI MULTE AICI - CLICK

Citit 4258 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2016 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.