Ce a anunțat DSP Galaţi cu privire la CRIZA vaccinului ROR

Ce a anunțat DSP Galaţi cu privire la CRIZA vaccinului ROR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vaccinul destinat imunizării nou-născuţilor împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR) ar trebui să ajungă la Galaţi săptămâna aceasta, punând astfel capăt unei crize care durează de mai multă vreme. “Ministerul Sănătăţii a alocat pentru judeţul Galaţi 11.900 de doze, care trebuie aduse de la Bucureşti. Transportul va avea loc, cel mai probabil, săptămâna aceasta”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Cele aproape 12.000 de doze vor fi folosite pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 luni şi 15 ani şi, într-un al doilea rapel, a copiilor cu vârsta de şapte ani.

În ceea ce priveşte un alt vaccin care de asemenea lipseşte din judeţul Galaţi, Ministerul Sănătăţii nu a dat veşti la fel de bune. Este vorba de vaccinul hexavalent, produs care, conform legii, trebuie administrat copiilor la două, patru şi 11 luni. Acesta este un ser complex care oferă imunitate împotriva a şase boli: difterie, tetanos, tuse convulsivă, hepatita B, poliomielită şi Haemophilus influenzae (microb care cauzează infecţii, adeseori severe, mai ales în cazul nou-născuţilor - n.r.).

Potrivit oficialilor de la Bucureşti, prima tranşă de vaccin hexavalent va fi disponibilă abia în luna octombrie. Nimeni nu ştie însă câte doze vor fi alocate atunci pentru judeţul Galaţi.

„Conform estimărilor făcute la DSP, Galaţiul are nevoie, până la sfârşitul acestui an, de 4.500 de doze. Adăugându-i aici şi pe copiii restanţieri, ajungem la un necesar total de 6.782 de doze", explica, în urmă cu o lună, pentru „Viaţa liberă”, dr. Mariana Ioan, medic epidemiolog în cadrul DSP Galaţi.

Citit 2818 ori Ultima modificare Marți, 16 August 2016 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.