Spitalul Judeţean şi Direcţia pentru Protecţia Copilului | Sute de posturi vacante, concursuri făcute rar

Spitalul Judeţean şi Direcţia pentru Protecţia Copilului | Sute de posturi vacante, concursuri făcute rar
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

"În Galaţi sunt aproximativ 1.700 de posturi vacante în două instituţii mari, Spitalul Judeţean şi Direcţia pentru Protecţia Copilului, însă acestea sunt scoase la concurs cu lentoare, de parcă nu s-ar vrea ocuparea lor. Ori, în contextul în care Galaţiul are una dintre cele mai mari cifre ale şomajului la nivel naţional, consider că neocuparea acestor posturi este un dezavantaj pentru oraşul nostru", a declarat prim-vicepreşedintele organizaţiei municipale a PNL Galaţi, Ion Ştefan, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestuia, la Spitalul Judeţean "Sf. Apostol Andrei" sunt disponibile 1.283 de posturi, dintr-o organigramă care cuprinde peste 3.000 de locuri de muncă, în timp ce la Direcţia pentru Protecţia Copilului sunt vacante 460 de posturi.

"Chiar dacă urmăm legea, care spune că pentru a se debloca un post este nevoie să plece şapte oameni, tot avem aproape 300 de locuri de muncă vacante doar în aceste două instituţii", a mai explicat Ion Ştefan.

Actualmente, în judeţul Galaţi sunt înregistraţi aproximativ 18.000 de şomeri, dintre care doar ceva mai mult de 500 au studii superioare, potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.         

Citit 5964 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 01:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.