AFLĂ câteva dintre DULCIURILE și BĂUTURILE care pot deveni inamicii copiilor
Foto: Sursa foto: voicesforchildren.ca

AFLĂ câteva dintre DULCIURILE și BĂUTURILE care pot deveni inamicii copiilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)


Un raport medical trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte cantitatea uriaşă de zahăr pe care o consumă copiii. Potrivit cercetătorilor, în meniul celor mici există alimente cu un conţinut de patru ori mai mare de zaharuri decât ar fi indicat, aspect care le pune sănătatea în pericol. Şase linguriţe de zahăr - echivalentul unui baton mic de ciocolată sau mai puţin decât o cutie de suc - reprezintă o cantitate prea mare pentru cei mici. Experţii avertizează că dieta copiilor sub doi ani nu ar trebui să conţină adaos de zahăr. Astfel, este recomandat ca părinţii copiilor cu vârste cuprinse între patru şi opt ani să nu le permită acestora să consume mai mult de trei linguriţe de zahăr (12 grame), de la nouă ani fiindu-le permise cantităţi care să nu depăşească opt linguriţe. O linguriţă de zahăr este egală cu patru grame, deci şase linguriţe înseamnă 24 de grame de zahăr.

"Copiii care mănâncă alimente încărcate cu adaos de zahăr tind să mănânce mai puţine alimente sănătoase, cum ar fi fructe, legume, cereale integrale şi produse lactate cu conţinut scăzut de grăsimi, care sunt bune pentru sănătatea inimii. Până acum, a existat o lipsă de claritate şi consens în ceea ce priveşte cantitatea de zahăr considerată sigură pentru copii", conform declaraţiei unui grup de experţi care a realizat o analiză cuprinzătoare a cercetării ştiinţifice cu privire la efectul cantităţii zaharurilor asupra sănătăţii copiilor.

Câteva dintre dulciurile şi băuturile care conţin prea mult zahăr pentru cei mici sunt următoarele: Snikers (6,75 linguriţe), Milky Way (8,75 linguriţe), Twix (şase linguriţe), M&Ms (7,5 linguriţe), Coca Cola (9,25 linguriţe într-o cutie), Pepsi (8,75 linguriţe într-o cutie), Sprite (8,25 linguriţe într-o cutie) şi Mountain Dew (11,5 linguriţe într-o cutie).

Citit 1634 ori Ultima modificare Duminică, 28 August 2016 21:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.